‘Desperate housewife’ Marcia Cross mag weer eten

Na acht jaar nemen maandagavond ook de Nederlandse kijkers afscheid van Desperate Housewives, als Net5 de grote finale uitzendt. Voor actrice Marcia Cross, Bree in de serie, was het een afscheid met een lach en een traan. Eén ding zal Cross niet missen: haar strikte dieet, opgelegd door de seriemakers. “Ik ben jarenlang betaald om weinig te eten, en dat was geen pretje. Dus ik ga nu eens lekker aan de rode wijn, kaasjes en chocola. Ik heb het verdiend!“, zegt ze in Mikro Gids.

Cross had gemengde gevoelens toen bekend werd dat Desperate zou stoppen. “Iedereen was in een ontkenningsfase toen bedenker Marc Cherry aankondigde dat het achtste seizoen het laatste zou zijn. Hoewel het nieuws er natuurlijk al een tijdje aan zat te komen.

Cherry wilde stoppen op het hoogtepunt. “Daar kan ik me helemaal in vinden“, zegt Cross. “Het zou ten koste van de serie zijn gegaan als een van ons vieren op een gegeven moment eruit zou zijn gestapt, dus ik denk dat dit het perfecte moment is voor het einde.”

Het doet haar pijn om Bree vaarwel te zeggen. “Ik ga Bree intens missen; het is alsof ik een goede vriendin verlies. We hebben samen zo veel meegemaakt: huwelijken, baby’s, de dood, kanker.

Toch is Desperate Housewives voorlopig nog niet uit haar leven. “Ik twitter tegenwoordig en krijg enthousiaste reacties vanuit de verste uithoeken van de wereld. Van Ecuador tot Polen, overal is Desperate Housewives even populair. Dat maakt het afscheid extra bitterzoet; de fans willen namelijk het liefst dat we er nog acht seizoenen achteraan plakken.

Desperate Housewives is om 22.25 uur te zien op Net 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen