Telegraaf-recensent gelooft niet in Nieuwe Rembrandt

Foto: AVROTv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt de talentenjacht voor kunstenaars De Nieuwe Rembrandt met Marc-Marie Huijbregts niet heel sterk. Dat zegt hij donderdag in De Telegraaf. Voller heeft weinig vertrouwen. “Het is een aardig programma, maar ik betwijfel of hiermee de nieuwe Rembrandt wordt ontdekt. Zij met een haast buitenaardse gave zullen vanzelf bovendrijven. Uit het niets. En hoogstens één keer per eeuw. Echte kunstenaars laten zich niet vinden in een talentenjacht.

Een nieuwe Rembrandt van Rijn vinden is iets te hoog gegrepen, verwacht Voller. “De makers hebben de lat erg hoog gelegd. De AVRO is op zoek naar een beeldend kunstenaar die net zo vernieuwend en inspirerend is als de oude meester in zijn tijd, aldus presentator Marc-Marie Huijbregts. Dit lijkt een gevalletje speld en hooiberg.”

Voller kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk een nieuwe Rembrandt op staat. “Talent genoeg, maar een nieuwe Rembrandt? Dat is net zo’n onmogelijke opdracht als het zoeken naar de nieuwe Johan Cruijff. Realistischer is het om, in het kader van de bezuinigingen in deze sector, een kunstenaar te vinden met het talent om zichzelf te bedruipen.”

De eerste aflevering van dinsdag was een auditie-aflevering. “De AVRO zal het niet willen horen, maar deze auditieronde was een merkwaardige mix van Idols en Tussen Kunst & Kitsch.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen