Sven Kockelmann lag wakker van tv-ruzie Peter R. de Vries

Geplaatst op zo 29 apr 2012 om 17:36

Sven Kockelmann vond het moeilijk dat zijn tv-interview met Peter R. de Vries in oktober zo pittig verliep. Hij heeft er slecht van geslapen. Dat bekent de tv-interviewer in VARAgids. De Vries was niet blij met de richting die het gesprek op ging en liet dat nadrukkelijk blijken. “Ik vond het heel vervelend dat hij boos opstapte. Ik heb daar echt een week mee gezeten, heb er ook slecht van geslapen. En ik moet me vergissen als voor Peter niet hetzelfde geldt“, aldus de KRO-presentator.

De SBS 6-coryfee ging al vrij snel na de start van het programma op slot. “Peters irritatie ontstond al toen hij in de grime de promo hoorde met daarin de zin: ‘Hoe zuiver op de graat is Peter R. de Vries?’ Die was wat scherp aangezet, maar als er iemand is die promo’s scherp aanzet in dit land dan is hij het zelf wel.

De controverse die na de uitzending ontstond, heeft Kockelmann links laten liggen. “Ik had daarna overal een reactie kunnen zitten geven. Boulevard en de Jakhalzen van DWDD stonden bijvoorbeeld met draaiende camera’s voor mijn deur. Andere collega’s hadden dat wellicht gedaan, maar ik ben geen Bokito die zich daarna op zijn borst gaat slaan.”

Daarvoor vindt Kockelmann zichzelf ‘te integer’. “Ik vond het zelf ook geen geslaagde uitzending. Het gesprek derangeerde. Het was spannende televisie, zeker, maar het was niet mijn bedoeling om hem eens lekker op de kast te jagen. Ik vond het juist heel vervelend dat hij boos opstapte.”

De KRO’er heeft daar lang mee gezeten. “Ik heb daar echt een week mee gezeten, heb er ook slecht van geslapen. En ik moet me vergissen als voor Peter niet hetzelfde geldt.

Inmiddels kunnen de twee weer door één deur. “Ik kwam hem laatst toevallig tegen bij het Grote Interviewgala. En toen hebben we even staan praten. Dat ging prima. Ik schudde hem de hand en hij zei dat het oké was.

 
24 Reacties op “Sven Kockelmann lag wakker van tv-ruzie Peter R. de Vries”


 1. Plaag I Jaat

  Als iemand zich daardoor op de kast laat jagen, heb je precies zijn zwakke plek gevonden. Anders haal je je schouders op en ga je de confrontatie aan. Wellicht dat hij dacht, dat jij wat wist, wat hem niet zo goed uitkwam haha.

 2. Floepsiewoepsie

  O nee he,..alweer de Vries.

 3. prdv

  Sven, ik heb prima geslapen hoor …jij maakte de fouten.

 4. Maarten

  http://www.youtube.com/watch?v=YHb3Mmm4HzY

  Altijd handig waar je het over hebt.

 5. Anoniem

  Peter R. de Vries, briljant als misdaad journalist.
  Maar zodra hij zich buiten zijn vakgebied begeeft is het een ramp.

  Altijd op zijn pik getrapt, altijd betweterig. En met grote zelfzekerheid de grootste onzin over voetbal en de politiek verkondigen.

 6. OMG

  Toch even uitzending gemist bekeken :-)

  SK: prima interview. Precies zoals een journalist dat behoort te doen. Tijdens gesprek niet van à propos geraakt! Scherp gebleven. Saillant detail: dat is merkwaardig genoeg juist wat PRdV zegt te waarderen!
  Peter R. de Vries had er beter aan gedaan om op ontspannen wijze de vragen te beantwoorden. Zo had hij alle kritiek geloofwaardig kunnen pareren.
  Dat gaat namelijk gemakkelijk als je niets te verbergen hebt.

  Wat een heisa over die uitnodiging tot het gesprek!! De heisa die het hele gesprek zou beinvloeden. De invitatie zou misleidend zijn … (eh … hoezo??).
  PRdV heeft kilo’s boter op zijn hoofd .
  Met Beth Holloway op slinkse wijze (nl. niemand ingelicht!!) een interview proberen af te nemen met Joran van der Sloot in de gevangenis van Peru??? PRdV, laat ik AL uw andere achterbakse tactieken (soms heel praktisch en zeker van nut) hier maar even buiten beschouwing laten. Inderdaad: soms mag het doel de middelen heiligen.
  Maarrr … PRdV: ik kan mij nimmer aan de indruk onttrekken dat uw doel in het leven ‘PRdV’ is.
  En dat doel is heilig. De middelen mogen dit doel never en nooit ontheiligen.
  U houdt toch van ‘direct’?? Steek het in uw broekzak.

  What’s in a name?? U doet uw naam eer aan: working on ‘Frozen PR’.

 7. Jeep

  Ik heb die uitzending destijds met heel veel verbazing en interesse bekeken. Ik vond Sven ijzersterk, hij bleef kritisch, hield zich goed staande terwijl Peter daarentegen zichzelf te veel liet gaan en zich gedroeg als een klein kind en zelfs tijdens de eindleader de studio verliet….

 8. Uitzending gemist

  http://ooginoog.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/12-10-2011

 9. Plaag I Jaat

  Ik vind SK ook te bescheiden in zijn opmerkingen. Wie denkt PrdV wie hij is? Te veel emotie door zo’n simpele stelling, waarmee hij zelf anderen probeert te intimideren.

 10. Rody

  SVEN komt wel heel naar over , afgrijselijk deze man aan tafel .
  PETER niet veel beter SENSATIE BAK .

 11. sjoerd

  Was een goed interview hoor Sven.
  Voor die bange slijminterviews met Peter R moet je bij DWDD zijn.

 12. 18konijn

  Sven Kockelman wil scoren. Primeurs maken. Scoops. Dat blijkt uit elke vraag die hij stelt. Daarbij hanteert hij een buitengewoon opgefokt toontje. Vooral in dat radioprogramma ’s ochtend is dat heel goed hoorbaar. Dan gaat het bijvoorbeeld over zoiets onbenulligs als de prijs van hagelslag en dan vraagt ADHD-Sven opeens driftig: Maar meneer Venz, kleeft er dan niet een dikke laag cacao-bloedgeld aan uw handen?!!! Ga daar dan maar eens serieus op in als hagelslagproducent.

 13. simone

  Haha, dat is precies hoe ik het ook ervaar 18konijn.

 14. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  Sven Kockelman bang voor de Top-Maffia.
  Sven Kockelmann blijkens het interview in Peter R de Vries ‘zijn’ VARA sletten-gids heeft slecht geslapen van angst voor de crime-group Peter R. de Vries.

  Zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2012/04/28/john-de-mol-witwasser-afpers-geld-holleeder-de-ontbrekende-media-meneer/

  Inmiddels heeft bange Sven Kockelmann alweer zijn respect betuigd ( handjes geven aan de maffioso De Vries) aan de misdaad groep Peter R de Vries en kan wij weer rustig slapen

  http://demaffiajournalist.blogspot.com/2012/04/peter-r-de-vries-heeft-spijt-van.html

 15. ramon

  erg dit hier boven.

 16. John de ParacetaMOL

  damn, wat een nieuws, hoelang geleden heeft dit zich afgespeeld?? ouwe meuk dus, pure opvulling van MC…

 17. ton

  Kockelman heeft iets waarvan je nekharen overeind gaan staan. Het zijn niet de vragen die hij stelt, maar dat ondertoontje……

 18. Braak

  Dat klopt helemaal ton, het is een pedant mannetje. Wie denkt deze B-journalist wel dat ie is met dat arrogante toontje. Het zal je kind maar wezen dit gedrocht.

 19. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  Sven Kockelmann bezwijkt van extreme angst voor Peter R. de Vries.
  Vergeet niet dat de’ crime group Peter R. de Vries’ een heuse divisie huurmoordenaars en brandstichters heeft, die zo maar een brandbom of handgranaat Sven’s Casa in kunnen gooien. Pikant is dat Sven n.b. zijn excuses heeft aangeboden aan De Vries, terwijl er recentelijk twee van zijn medewerkers uit de divisie huurmoordenaars Koen Scharrenberg en Rob Zegerius zijn gearresteerd en in de bak zitten en één van zijn ‘medewerkers’, c.q. lid van zijn misdaadgroep Mondher Bennour zelfs is doogeschoten.
  http://demaffiajournalist.blogspot.com/2012/05/sven-kockelman-bezwijkt-van-extreme.html

 20. Ireen

  Hé Stеvе Brown, vаl eens gauw dood met je eeuwige gеspаm hier, lаmzаk!

 21. Den Draaiert Joost

  Het wordt tijd dat er eens een paar Joego’s op die Steve Brown worden afgestuurd. Hij is namelijk een uiterst irritant ventje dat niet tegen zijn verlies kan.

 22. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  Dank ” Ireen” en Den Draaiert Door,

  Jullie z.g. reactie bewijzen maar eens weer dat doods-bedreigingen en ordinaire beledigingen uit de Kliek van De Vries gangbaar zijn als iemand de euvele moed heeft de feiten inzake de Vries te publiceren.
  Lekker flink doen is het enige wat jullie achter de computer durven te doen. Voorlopig doe ik het openlijk en onder mijn eigen naam.

  http://www.youtube.com/watch?v=wzDAybqWg7Y&list=UUPK_js-sNyrLyl-JG5INM_g&index=6&feature=plcp

 23. Ireen

  Ten eerste heet ik echt Ireen.

  Ten tweede geeft het feit dat jij denkt dat iedereen die flauw wordt van jouw achterlijke gеspаm meteen tot de zogenaamde “kliek van De Vries” behoort, aan dat jouw hersencapaciteiten behoorlijk beperkt zijn. Maar ik zal je een handje helpen: ik moet die vent ook niet. Het probleem is dat ik jou tien keer irritanter vind dan die hele De Vries. En met mij velen.

  Ten derde zijn jouw “feitjes” niets anders dan gekleurde ideeën van iemand van wie het leven zo nutteloos is dat hij meer interesse heeft in het leven van een ander, nl. dat van De Vries.

  Ten vierde: als hetgeen ik hier doe volgens jou flink doen achter de computer is (en ik durf meer achter de computer te doen dan alleen flink hoor, of bedoelde je iets anders te zeggen met die kromme zin van je?), wat doe jij dan? Niet veel anders, of wel?

  PS. Vаl eens dood met die linkspаm!

 24. Den Draaiert Joost

  @Ireen helemaal goed

  @Steve Brown als je wat minder aan de geestverruimende middelen, die je ook aan kinderen in Amsterdam hebt verkocht, had gezet, had je geweten dat ik mij niet van een nickname bedien. Je bent een verspilling van ruimte. Weg dus!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.