Lintje voor Angela Groothuizen

Geplaatst op vr 27 apr 2012 om 16:02

Angela Groothuizen is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De RTL 4-presentatrice kreeg het versiersel voor haar werk voor goede doelen als KWF Kankerbestrijding en Stop Aids NOW. Dat bleek vrijdag tijdens de uitreiking in Amsterdam. Andere bekende Nederlanders die in Amsterdam werden geridderd, waren Carry Tefsen en Cor Bakker. Zij kreeg een lintje voor haar werk in de toneel- en tv-wereld; hij voor zijn voorbeeldfunctie voor jonge musici. 

Tot slot is ook Frits Barend geridderd. De 65-jarige oud-presentator kreeg de koninklijke onderscheiding onder meer vanwege zijn inzet voor verschillende sportinitiatieven.

Dit jaar ontvangen 3429 mensen een lintje ter gelegenheid van Koninginnedag, iets meer dan vorig jaar.
14 Reacties op “Lintje voor Angela Groothuizen”


 1. Peter

  Leuk, en terecht ook. Allemaal leuke ridders dit jaar. Gefeliciteerd!

 2. Jan91

  Ik snap dit niet helemaal, waarom bekende Nederlanders altijd een lintje ontvangen omdat ze zogenaamd een voorbeeldfunctie hebben voor een bepaalde tak. Ze krijgt er goed voor betaald, is ook grotendeels de reden dat ze dat werk doet, dus dat voorbeeldfunctie-argument is eigenlijk niet waar. Ik heb meer respect voor mensen die in weer en wind jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan.

 3. lp

  Jan91,exact de spijker op s’n kopo

 4. Ome Frans

  Angela, van harte gefeliciteerd.

 5. AKOM

  Alsjeblieft, een lintje omdat je zo leuk doet op tv in verscheidene jury’s en veel praat over een paar goede doelen. Veel plezier ermee hè!

 6. markvw

  Nee jullie snappen het niet. Zij krijgt het lintje vanwege de goede doelen die ze steunt en dat staat los van haar jury werk.
  Zoals ook in het artikel vermeld staat, zijn er in totaal 3429 lintjes uitgedeeld en daar zitten dus net zo goed de mensen bij die vrijwilligers werk doen.

  Maar goed het is niet zo interessant om te vertellen dat Jan Jansen, die zich jaren heeft ingezet voor de plaatselijk voetbalclub, een lintje heeft gehad.

  Maar ook Angela heeft er recht op. prima toch!

 7. Braak

  Waanzin en waarom. Ik ken mensen die zich hun hele leven te pletter hebben gewerkt, die krijgen niets. Maar BNers die hun zakken vullen krijgen die trofee al als ze een scheet laten, bleb!!!

 8. John de ParacetaMOL

  tja het draait er allemaal om hoeveel vrienden je hebt! voor een lintje moet je voorgedragen worden door anderen, hoe meer je voorgedragen word hoe meer kans je hebt op een lintje…. belachelijk iets trouwens dat lintjes gedoe, als je dood gaat moet dat ding ingeleverd worden….

 9. vanjetje

  alsof bnnrs niet keihard werken kom nou zeg!

 10. albert

  ach, de frogertjes, en linda en albert v. zijn ook al geridderd, ze hebben ook zo’n wezenlijke bijdrage aan de maatschappij (!!!!) geleverd

 11. William

  Angela verdient ook haar geld hoor, volkomen onterecht.

  Ze verdient miljoenen, nog een lidje krijgen ook.

  Ik doe vrijwillerswerk, leef in armmoede, maar een lidje.
  Er zijn meer mensen die nuttiger werk doen voor de maatschappij en niks ontvangen, zelfs geen reiskosten!

  Lintjes regen is doorgestoken kaart.

 12. Anoniem

  Er zijn er ook die een lintje verdienen voor om hen nek zodat ze eraan kunne hangen, zoals die zogenaamde BN-ers die in programma’s zitten met titels als Oh Oh etc.

 13. Anoniem

  ach gut, al die domme lintjes.

 14. Que

  Wie wil er heden ten dage nog een lintje ontvangen van het hoofd van een misdadige organisatie? Geen hond, toch?

  En als je dood gaat, moet je die blikken rotzooi weer inleveren. Doe je dat niet, dan moet je ook nog eens duizenden euro’s aan “boete” betalen! Kom nou, zeg.

  Trix, stoppum maar in je hol!

  LEVE DE REPUBLIEK!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.