John Williams besodemieterd in Help Mijn Man Is Klusser

Geplaatst op Fri 13 Apr 2012 om 11:49

Foto: RTLJohn Williams is donderdagavond besodemieterd in Help Mijn Man Is Klusser. De kandidaten deden of ze al twee jaar in de verbouwingspuin zaten, maar eigenlijk waren ze net verhuisd en zagen ze een verbouwing door de tv-makers wel zitten. Dat was donderdag te zien in de uitzending op RTL 4. Williams is woest. “Wij flipten de pan uit. Ik vooral. Iedereen zit na een verhuizing in een lange verbouwing. Ik zat ook drie maanden in de verbouwingsshit“, zegt hij op Radio 538. 

De tv-maker is in het zielige verhaal van de kandidaten getrapt. “Het ging over een meisje die een moeilijk verleden heeft gehad. Ik voelde echt met het meisje mee. Heel sympathiek kind. Uiteindelijk kwamen we er door een telefoontje achter dat die mensen daar helemaal niet al twee jaar zaten, maar pas zes weken.”

Het team kwam er op de een na laatste opnamedag achter. “Ik heb ook gewoon eerlijk gezegd waarom ze tegen me hebben gelogen. Je wil niet weten hoe veel man in dat huis stonden. Ik heb ze nog de kans gegeven om het echte verhaal te vertellen, maar het kwam maar niet. Dan word je alleen maar kwader.

De verbouwing is niet afgemaakt. “We hebben het laatste plankje op de grond geklikt en klaar. We hebben alleen de kinderkamer goed afgemaakt. Dat ventje kan er niks aan doen natuurlijk. De rest hebben we laten staan zoals het is.

De beelden kwamen gewoon op televisie. “Je kunt als televisiemaker denken van: dit past niet bij het format. Maar we hebben altijd gezegd dat we gewoon laten zien wat het is en dat doen we dus ook. Het loopt dus niet altijd zo af als het format wil.”

Het had volgens Williams niet kunnen worden voorkomen. “Dit kun je nooit honderd procent checken. In het format zit ook dat we de man verrassen. Je kunt niet te veel rondbellen, want dan kan het uitlekken. Je kunt helaas maar één kant van het verhaal horen.

Het drama was goed voor een kijkcijferrecord: er keken 1,5 miljoen mensen. “Mensen vinden het fijn dat het oprechte en eerlijke televisie is.”
58 Reacties op “John Williams besodemieterd in Help Mijn Man Is Klusser”


 1. Idris

  BWAAHAHAHAAAHAHAA!!!

 2. Den Draaiert Joost

  Sukkels, slechte produktie of gewoon in scene gezet net als de rest van die ‘help’ programma’s

 3. TERMINATOR

  “John Williams is donderdagavond besodemieterd in Help Mijn Man Is Klusser”.
  Laatste zin: “Mensen vinden het fijn dat het oprechte en eerlijke televisie is”.
  Wááááát????!!!!

 4. Anonymous

  John is geweldig. Ben benieuwd hoe hij een grote show, met publiek enzo, zou dragen.

 5. Rob

  Ik word zo moe van die oprechte, aardige en eerlijke John…

 6. Ome Frans

  Research mijne heren, research

 7. Corné

  Allemaal in scene gezet, daar is RTL een ster in! het volgende programma zal dan ook, “hoe neem ik de kijker in de maling” heten met als presentator meneertje Erland Galjaard! dat ie nog niet bij TROS opgelicht aanbod is gekomen verbaast me!

 8. Floyd-Freakkk

  heeeyyy WEERRRR een nieuw spel binnnkort bij RTL…..Hoe Naai je een Neger..!!!!!!!!!!!!
  Wie weet weer een kijkcijfer-floppppppppp.!!!!

 9. Bas

  Ja ja nou de uitzendingen worden vaak goed bewaard in het archief in Amsterdam, dus goed vaak herhalen……..

 10. Ma

  @Floyd-Freakkk SCHAAM JE.

 11. Den Draaiert Joost

  @Floyd-Freakkk ^_^

 12. Jos

  Ja, dat heb je als je hijgend achter ieder zielig verhaal aan rent zonder de feiten te checken.

 13. kwikjealex

  Gewoon 20 wiet planten in de voortuin zetten en de politie bellen.
  Kijken wie het laatste lacht.

 14. JaJa

  @Corné: bullshit

 15. Frans

  Misschien is het leuk om ook eens een reallife programma te maken over mensen die de zaak publiekelijk belazeren. De eerste kandidaten hebben ze al.

 16. Jeep

  Tjonge jonge, er schort toch iets aan de research en de productie lijkt mij…. Enfin, ik had alles er ter plekke weer helemaal uitgesloopt, of dat nou zielig voor het kind is of niet, want dat is toch echt de verantwoording van die ouders….

 17. Anonymous

  Re: Het had volgens Williams niet kunnen worden voorkomen. “Dit kun je nooit honderd procent checken.

  Dat kan wel, gewoon checken of iemand in geschreven.

 18. Alex

  Idd…research mensen. Is dat nou ECHT zo moeilijk?

  Heb ook het vermoeden dat men ZO graag een zielig verhaal in beeld wil brengen dat ze aan de feiten voorbij gaan. Erg slordig, amateurs.

 19. Gebakken eitje.

  Floyd-Freakkk
  vrijdag 13 april 2012 om 12:55

  Zielig mens, zonder fatsoen…GEEN opvoeding gehad zeker?
  Dat is heel erg voor je dat je bij zulke ouders geboren bent…

  John Williams, ik kijk heel graag naar je programma`s.
  Ze zijn toppie.

 20. Dennis

  Het is zeker niet netjes maar ik snap dit meisje wel, ze zitten diep in de schulden door het fallite gaan van zijn bedrijfje, en konden het huis niet afmaken of beter gezegd beginnen! dus probeerde ze het zo…niet netjes maar ik vind het belachelijk hoe rtl ze nu zwart probeerd te maken!

 21. Anonymous

  ehmm hoax? denk ik want hoe eenvoudig is het om juist zoiets te checken. even denken……..aha aanbellen bij de buren, het kadaster nou ja noem maar op.

 22. Anonymous

  wat zijn jullie toch allemaal een zeldzame zeikerds,echt op z’n hollands!!Zeuren en maar commentaar leveren!Ga zodoordan kom je erwel!

 23. Rianne

  wat moet je een enorme plank voor je harsens hebben om daarover te liegen.
  Ik had het huis denk ik weer volledig gestript

 24. Bonzo

  @Anonymous om 13:35

  Denk je dat die info vrij toegankelijk is? Daarbij stond die vent daar allang ingeschreven, had er al gewoond, maar heeft daarna het huis tijden lang leeg laten staan terwijl hij elders verbleef. Sinds zes weken woonde hij er weer, ditmaal samen met zijn vriendin. Nu jij weer. Zoals in het bericht al staat: hoe meer je rondbelt hoe groter de kans dat de man het ontdekt, dus hoe je het ook wendt of keert, 100% checken kan simpelweg niet.

 25. Braak

  Ik mot die Williams niet met zijn enge gedoe, met zijn holle clichevragen, met dat beetpakken van de zielpoten en zijn zogenaamde ik regel het wel even. Meneer de dieptepsycholoog. Kom niet in mijn buurt griezel, je bent van het formaat van dat enge kuifje wat mensen lastigvalt op Schiphol, televisie lowlife die programma’s maken over de zwakkeren in de maatschappij, tuig is het van de bovenste riggel.

 26. Handtasje

  Dit is uiteraard de fout van de redactie, erg slecht. Je screent toch je kandidaten? Wat is hun verhaal? Lopen ze je niet te flessen?
  Hahahaha wel zwaar hysterisch natuurlijk :P

 27. Sjaak

  @Braak

  Leer Nederlands, ouwe!

 28. Colin

  @Anonymous vrijdag 13 april 2012 om 12:26

  John een grote show… nee.

 29. Braak

  Sjaak, heb je niks anders te doen dan anderen af katten, je zit er naast knul, helemaal naast. Schrijf zelf eens een fatsoenlijk stuk tekst ouwe!!!

 30. John de ParacetaMOL

  helemaal met braak eens!!

 31. tim

  Ik vond het belachelijk zoals deze mensen even voor heel Nederland voor schut gezet werden. Tuurlijk is het niet netjes, maar dit zegt genoeg over de research die de redactie heeft gedaan…ik kan maar een ding concluderen, FOUT VAN HET PROGRAMMA…SCREEN DEELNEMERS BETER IPV ZE VOOR SCHUT TE ZETTEN OP TV…enne…zet John Williams even aan de kant…wat een vervelende presentator is dat zeg…

 32. MOL

  IDD…wat slecht van het programma zeg….slecht slecht slecht

 33. edje

  Wij worden al jaren belazerd door RTL en SBS6, met hun nep emoties en nep kandidaten. Net goed. Krijgen ze een koekje van eigen deeg.
  Denk dat ik me voor dat nieuwe nep-programma van dat opgewarmde lijk van Froger, op ga geven.Haha

 34. suzan

  @ dennis; dat is niet de bedoeling van het programma.
  De bedoeling is een oploosing te vinden voor vrouwen die al jaren in een bouwval wonen.
  Er zijn meer mensen failliet gegaan die het ook moeilijk hebben, dat is geen reden om met zo’n leugen op deze manier je huis gratis op te laten knappen.
  Als ik John was had ik die kinderkamer en het hele huis ook afgebroken en al het laminaat verwijderd.
  Sorry maar ik vind het terecht dat ze dan voor schut worden gezet.

 35. John de ParacetaMOL

  kom op nou mensen!! dit is toch gewoon een publiciteits stunt om kijkers te trekken!! als ze echt op hun bek waren gegaan dan hadden ze het toch niet uitgezonden en er zo mee te koop gelopen!1 televisie is allemaal geregisseerd, allemaal nep!! snap dat nou eens!

 36. petra

  Degene die al jaren mét een bouwval wonen, kunnen bij mw Froger terecht.

 37. Braak

  Hebben vrouwen tegenwoordig naast de overgang ook al last van de oploosing?? Wist ik niet, dat krijgen ze natuurlijk van die heerlijke k l e u r l i n g, die daar zelf trouwens mee koketteert in een reclamespotje!!! Overigens maak ik ook typefouten maar lieve suzan ik kon deze niet laten liggen, sorry.

 38. Peter D

  Niemand hier die een verschrikkelijke taalfout in dit artikel ziet?

  “Het ging over een meisje DIE een moeilijk verleden heeft gehad”

  De verloedering…

 39. Bout

  Help, mijn programma wordt besodemieterd :lol:

  Zou ook bij Echt Scheiden moeten gebueren. Een echtpaar dat een scheiding faked om zo t programma belachelijk te maken, heerlijk.

 40. Braak

  Ja goed idee, een programma van die k u t van Froger en die p i g m e n t a a l g e h a n d i c a p t e bemoeial samen met dat enge Schiphol k u i f j e. En dan een priogramma maken bij de Hells Angels, hahahahaha!!!

 41. Annastisia von Beaverhouse

  Hahahahahahahahahahahaahhahahhahhahahahhhaahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhh
  Hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahh
  PPPPPPPfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

 42. Missy

  John was mij betreft veel te aardig. Ik had alleen die kinderkamer afgemaakt en de rest er weer uit gehaald.

 43. henkie

  hahahaha goeie stunt!

 44. M

  Dit is 100% echt hoor,
  Ik ken dit stelletje namelijk.
  Ze hebben gewoon wat stoms geprobeerd en niet echt na gedacht over eventuele problemen.

 45. Anonymous

  De kijker wil dus John Williams besodemieterd zien worden.

  Nou, RTL directeuren, take a hint, en sla je slag, zou ik zeggen.

 46. Mediaprak

  In de ‘normale’ televisiewereld waren na ontdekking van de werkelijke situatie de opnames afgebroken en de reeds opgenomen beelden vernietigd. Zo niet in de te krap gebudgeteerde wereld van de Nederlandse televisie. Ook het falen van de productie wordt in beeld gebracht. En de kandidaten publiekelijk ‘te kakke gezet’.

  Wordt tijd dat de overheid ingrijpt en kandidaten aan TV programma’s tot 7 dagen na afloop van opnamen het wettelijk recht geven om uitzending alsnog te verbieden.

 47. Rick

  “..we hebben altijd gezegd dat we gewoon laten zien wat het is” en “mensen vinden het fijn dat het oprechte en eerlijke televisie is” Hou toch op over eerlijke televisie want dat komt bij de commerciëlen niet in het woordenboek voor… beken maar gewoon dat jullie er flink in zijn getuind en na alle kosten die voor het programma gemaakt zijn te zonde vonden om het niet uit te zenden!

  Ennuh.. is moeilijk te controleren of de mensen daar al echt een paar jaar wonen? Wat dacht je er van om even naar de buren te lopen en navraag te doen?

  Die John blijft toch echt een kindje en een amateurist.

 48. Frans

  @rick
  Wat is een amateurist?

 49. Liss

  AAAhhh vettt die reacties!!!

  John is de bommm!!!

  Ik had de boel leeggetrokken incl die kinderkamer…Oppleuren met die lui!!!
  Mannetje kan nog geeneens een trappie opknappen…pff
  Ik maar werken voor me verbouwing als alleenstaande mama van drie kleintjes.

  Maar munne trap is af!!! En de rest ook…

 50. nathalie

  @missy; ben ik met je eens.
  RTL en John waren veel te aardig.
  Ik had alles er weer uitgesloopt en ze met de rommel achtergelaten.
  Die knul zit werkloos thuis en heeft dus tijd zat om zelf de handen uit de mouwen te steken.
  Stelletje leugenaars.
  Ik begrijp alleen niet dat de moeder ook mee ging in het verhaal van haar zoon en schoondochter.

 51. Braak

  De bedrieger bedrogen, zo gaat dat met nep psychologen als Jan Willems de zieledokter uit Paramaribo!! Een engerd die dezelfde shitprogramma’s maakt net als Natte Sjaan uit de Jordaan.

 52. Liss

  @ Nathalie, ja toch? Vind ik ook…

  En die moeder? Net zo min als dat papkindje van d’r… Te lui om d’r jatten uit d’r mouwen te steken en daarom maar meeliegen voor zoontjeliefff. Profiteren van een ander. Ze zijn goed afgestraft zo…

 53. nathalie

  Waarom moet bij zo’n onderwerp als dit nou weer gelijk de presentator uitgescholden en afgekraakt worden?
  John Williams is een integer mens en hij doet het goed.

 54. albert

  zoals van het reeve reeds zeide: deze boslanddcreool met de tjoekie-tjoekie boot terug naar tjoekie-tjoekie land en met zijn rijk gevulde zakken tjoekie-tjoekie land helpen opbouwen

 55. Braak

  Integer?? Lieve Nathalie, John Williams is helemaal niet integer, voor geen meter, hij heeft massaal mensen keihard opgelicht in zijn belspelletjes periode!!!

 56. MP

  Braak, get a life.

 57. Janneke

  Vraag is WAAROM? Ze zullen toch wel diep in de shit zitten, anders neem je niet zo’n risico. Zorgen om de depressieve vriend? Geldzorgen? Zorgen om dingen kun je tot rare sprongen verleiden. Maar desalnietemin kan dit natuurlijk absoluut NIET!

 58. Hennie Vluijten

  Hallo mensen,

  Vrienden van ons zijn in een van de uitzendingen in 2011 te zien die geholpen zijn door John Williams en zijn team.

  Laat ik heel duidelijk zijn:

  Het hele programma is ABSOLUUT NIÉT in scene gezet. Het is een éérlijk format en, al zal iedereen zo zijn mening hebben, JW wil de mensen echt helpen. Wij hebben het als vrienden, maar ook als nabije buren, van dichtbij meegemaakt.

  Nu lopen er meer mensen rond in het huis om het op te knappen dan de 4-5 mensen die je immer op TV ziet om ‘de man’ een schop onder de kont te geven, maar nogmaals, het is gewoon eerlijk en oprecht.

  Mensen zijn mensen, en mensen hebben en wíllen altijd wat te klagen hebben.

  De hele check-up om uit te vinden kán gewoon niet bij iedereen. De vrouw van de ma n die ‘overvallen’ werd door JW heeft JW een aantal mensen aangedragen die als betrouwbaar om de ‘overval’ te realiseren. Wij waren daar een van.

  Zoals deze twee tokkies het gespeeld hebben, dat is gewoon klinkklare oplichting.
  Zowel de moeder, vrienden en familie zaten in hun plot om JW en zijn team om de tuin te leiden. Gelukkig is er 1 iemand geweest die het team van JW op de hoogte heeft gesteld.

  Daarnaast, JW en zijn team betalen ook niet alles wat er in een huis gebeuren moet. Onze vrienden, die dus geholpen zijn door JW en zijn team, hebben het grootste deel van de materiaalkosten gewoon zelf betaald.

  Maar het is en blijft televisie en helaas kan men alleen maar zeiken over een hulpprogramma !

  Wees eens wat aardiger mensen !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.