Ewout Genemans wil op één dag naar VPRO, RTL en SBS

Foto: Nick van OrmondtEwout Genemans vindt het heerlijk om als een heuse tv-tycoon door Hilversum te lopen en met álle omroepen te praten. “De allerleukste dag die ik me voor kan stellen, start met een gesprek bij de VPRO, ’s middags zit ik dan bij SBS 6 en aan het einde van de dag bij RTL 7“, zegt hij in Veronica Magazine. Genemans kan het naar eigen zeggen allemaal. “Dat ik met al die omroepen meedenk, en in hun taal praat, geweldig! Ik kan goed overweg met de mensen van RTL, maar ook met die van VPRO.

Momenteel zit de presentator in een ‘spannende fase’. “Ik zit met verschillende omroepen rond de tafel. De ene omroep is niet beter dan de andere, maar je moet wel iedere keer omschakelen. Ik hoop dat ik dat kan blijven doen.

Er zit volgens Genemans verschil tussen een gesprek met SBS of met VPRO. “Het leuke aan SBS 6 vind ik dat ze snel kunnen schakelen en dat je aan de kijkcijfers moet denken. Bij de VPRO gaat het weer heel erg over de inhoud. Voor beide is wat te zeggen.

Genemans probeert zich als een kameleon tussen de omroepen te bewegen. “Ja, ik heb een publieke omroep-broek. Een soort van salonsocialistenbroek. Met ruiten. Dan zie ik hem ’s ochtends hangen in mijn kast en dan denk ik: nou, ik moet vandaag naar de VPRO, laat ik die broek maar eens aantrekken.

Het bedrijf van Genemans produceert onder andere de realityserie Fans! op SBS 6. Het programma trekt momenteel erg weinig kijkers op de zaterdagavond van de tv-zender.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen