Catherine Keyl baalt van sneuvelen talkshow

Catherine Keyl baalt ervan dat 5op2 van de buis wordt gehaald. Dat liet ze dinsdag blijken voor de camera van RTL Boulevard. De talkshow die ze samen met collega’s als Lucille Werner maakt, stopt vanwege bezuinigingen. “Ik was eerlijk gezegd nogal verbaasd, want ik had na vorig jaar verwacht dat ze gelijk al zouden stoppen in 2012. Dus ik dacht: o, ze gaan door, dan gaan ze ook wel door in het najaar. Het was echt alsof ik een klap voor mijn kop kreeg“, vertelt de presentatrice.

Keyl staat niet achter de bezuinigingen. “Er is altijd gezegd dat het niet ten koste van de programma’s zou gaan. We hebben hier het eerste voorbeeld. Ik denk dat 5op2 een heel goed gemaakt educatief programma was voor de middag.”

In 2013 is er geen geld meer voor het tijdslot half vijf, wanneer 5op2 uitzendt. “Ik vind het gewoon jammer dat de mensen op de middag altijd slachtoffer worden, want nu willen ze dat geld gaan besteden aan de avondprogramma’s.

“Hetbetekent dat op de middag alleen nog herhalingen en buitenlandse series te zien zijn. Dat vind ik gewoon sneu“, besluit ze.

De laatste 5op2, met Lucille Werner, is vrijdag te zien op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen