The Voice Kids RTL 4-topscoorder in februari

The Voice Kids was de topscoorder van RTL 4 in februari. Met 2,9 miljoen kijkers op het hoogtepunt droeg de talentenjacht bij aan de beste februarimaand van het tv-station sinds 2005. Dat heeft RTL laten weten. Vooral het weekend en de vooravond zijn ijzersterk, stelt een woordvoerder van de zender. Als andere hits in februari noemt hij Moordvrouw (2 miljoen kijkers op het hoogtepunt), Ik Hou Van Holland (2,2 miljoen) en Goede Tijden Slechte Tijden en RTL Nieuws (2,0 miljoen).

Doordeweeks, van maandag tot en met donderdag, scoorde vooral het interview van Linda de Mol met prins Willem-Alexander en prinses Máxima veel kijkers. Daar keken 1,3 miljoen mensen naar. “Ook All You Need Is Love, RTL Boulevard, Editie NL, Crime Scene Investigation, Wat Als?, Mijn Leven In Puin en Uitstel Van Executie gingen (ruim) over de grens van 1 miljoen kijkers heen.

Al met al kwam RTL 4 op een marktaandeel van 20,0 procent uit in de commerciële doelgroep 20 tot 49-jarigen. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van vorig jaar.

De hele zendergroep van RTL Nederland scoorde een marktaandeel van 32,5 procent in de doelgroep 20 tot 49 jaar. “De Publieke Omroep en SBS Groep daalden afgelopen maand naar respectievelijk 28,9 en 20,4 procent.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen