‘Pauw en Witteman is over datum’

Foto: VARAPauw en Witteman is behoorlijk over zijn hoogtepunt heen. Dat schrijft columnist Luuk Koelman donderdag in Metro. De talkshow is geen goed programma, vindt hij. “Steeds denk ik: dit is zo tenenkrommend slecht, erger kan écht niet – en toch slagen beide heren er elke keer weer in. Afgelopen maandag was Nebahat Albayrak te gast. Pauw bleek slecht voorbereid. Hij was de vragen kwijt die zijn twintigkoppige redactie had bedacht. Dan maar zelf iets verzinnen, zal hij hebben gedacht.”

Jeroen Pauw begon over het vrouw zijn van Albayrak en haar Turkse komaf, maar dat werd niet op prijs gesteld naar de politica. “Logisch, ze is 43 jaar oud en woont al 41 jaar in Nederland. Bovendien: mannen worden bij P&W nooit aangesproken op hun sekse. Waarop Pauw gebeten reageerde met: ‘Turkse vrouwen kunnen anders heel leuk zijn, weet ik uit ervaring’.”

‘Voor de duidelijkheid: niet met mij’, bitste Albayrak daarop. “En dat was het dan. Pauw op de pik getrapt, Albayrak beledigd en het gesprek kapot – nog voordathet was begonnen. Daar zit je dan als kijker.

Na Albayrak kwam Maurice de Hond aan het woord. “Hij presenteerde zijn peiling voor het partijleiderschap van de PvdA. Ik telde de percentages die hij noemde op en kwam uit op 138 procent. Daar zal wel eenvraag op komen! Maar nee hoor. Pauw zat scheef onderuit gezakt, met de armen over elkaar.

Toch is Koelman vaste kijker. “P&W is een zinkend schip. De Titanic van de VARA. Elke avond geniet ik van twee Muppets die al jaren over datum zijn, maar toch doorgaan met hun vreugdeloze vragen, tegen beter weten in.

Koelman was in december in het nieuws vanwege de satirische column die hij over Beau van Erven Dorens schreef. Hierin schreef hij onder meer dat zelfs Beau’s zoon weg wilde bij diens oudejaarsconference. Het stukje werd als waarheid gebracht door Albert Verlinde.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen