NOS verwerft rechten WK’s voetbal

De NOS heeft de tv-rechten verworven van het WK Voetbal in 2018 (Rusland) en het WK Voetbal in 2022 (Qatar). Dat heeft de omroep laten weten. De Europese publieke omroepen hebben verenigd als EBU een bod gedaan en de FIFA heeft de rechten aan hen toegewezen. De bond wil het toernooi op het open net houden. “De FIFA wil het WK toegankelijk houden en dat is heel mooi voor de NOS. We hebben tot nu toe alle WK’s uitgezonden“, zegt omroepbaas Jan de Jong.

Volgens de Jong was er geen concurrentie voor de NOS. Hij wil niet zeggen hoeveel de omroep betaalt voor de rechten.

Het WK 2014 in Brazilië komt ook op de buis bij de NOS, net als het komende EK in Polen en Oekraïne.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen