Johan Derksen: ‘Yolanthe absoluut niet vervelend’

Johan Derksen heeft geen kwaad woord meer te zeggen over Yolanthe Sneijder-Cabau, sinds ze hem vorig jaar interviewde voor haar tv-show Yolanthe op 3. Dat blijkt uit een interview met Derksen in Beau Monde. De confrontatie heeft voor een ommezwaai gezorgd bij Derksen. “Ze is bij me geweest en ik vond haar echt nog een meisje. Zo groen als gras, in een glamourwereld verzeild geraakt, maar absoluut geen vervelend type. Mijn mening heb ik dus enigszins moeten herzien.”

Ooit was Derksen wat pittiger over de voetbalvrouw. “Over Yolanthe heb ik natuurlijk gezegd dat ze een starfuckertje is. Ik wilde grappig zijn, merkte op dat als ze tijdens het WK ook de andere tien spelers had verwend, we wereldkampioen zouden worden.”

Die uitspraak viel niet overal goed. “Ik had de lachers op mijn hand, maar de volgende avond ging bij mij thuis de telefoon en had ik schoonvader Sneijder aan de lijn, met duidelijk een kratje Grolsch in zijn mik. Ja, dan wordt het ordinair natuurlijk.”

Het was allemaal gebaseerd op vooroordelen. “Yolanthe kende ik alleen uit de publiciteit. Ik vond haar een femme fatale, een geslepen tante. Vertrouwde haar liefde voor Wesley niet helemaal, want de ene week zat ze nog bovenop die volkszanger uit Volendam en een week later bedrijft ze de liefde met Sneijder in Milaan.”

Zou ze ook op die jongen zijn gevallen als hij meubelmaker was, vroeg ik me af.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen