Jan Joost van Gangelen wil boswachter worden

Foto: SBSJan Joost van Gangelen, presentator van het voetbal op Veronica, droomt van een heel andere carrière. Dat bekent hij in TROS Kompas. Van Gangelen zou graag meer de natuur in willen voor zijn werk. “Ik zou dolgraag boswachter willen zijn. Drie dagen doen wat ik nu doe en twee dagen een beetje door het bos lopen, hekjes bouwen, wat struiken snoeien. Dat lijkt me een ideale balans. Ik houd sowieso meer van dieren dan van mensen en ben ook zo’n nerd met een vogelboek.”

De presentator houdt van de rust van de natuur. “Als ik aan het werk ben, ben ik één bom adrenaline. Daarna trek ik me helemaal terug. Dan doe ik oordoppen in en wil ik liever met niemand praten.”

Boswachter verdient aanzienlijk minder dan zijn huidige werk. “Als ik iets wil, ben ik bloedfanatiek en ga ik tot het gaatje. Het moet goed, daarin ben ik een steber. Maar ik hoef geen groot huis, een vette auto en een miljoen op de bank. Zoals het nu is, vind ik helemaal prima.”

Voetbalverslaggeving is niet altijd geweldig, stelt Van Gangelen. “Het contact met voetballers blijft wel oppervlakkig. Het zijn natuurlijk veelal passanten die van club naar club gaan. Ze krijgen tegenwoordig ook allemaal een mediatraining waardoor de gesprekken wat gelukter en dus minder leuk worden.”

Toch houdt hij enorm van zijn werk. “Voetballers van dichtbij meemaken en ze ook nog kritische vragen mogen stellen, dat is toch de droom van bijna ieder jongetje? Inmiddels ken ik bij de clubs iedereen wel zo’n beetje – en zij mij. Het contact wordt wat persoonlijker.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen