DWDD beboet vanwege servies Yvon Jaspers

De Wereld Draait Door heeft een boete van 50.000 euro gekregen voor het aanprijzen van het Marskramer-servies van Yvon Jaspers in november 2010. Dat bevestigt het Commissariaat voor de Media. Het servies stond tijdens een uitzending met tafeldame Jaspers onder een doek, waarna deze door Matthijs van Nieuwkerk werd onthuld. “Waar kan ik dit kopen?“, vroeg hij. Jaspers: “Ik mag geen reclame natuurlijk!” Daarop: “Je bent geen reclame maken? Wat ben je aan het doen zeg!

Twee minuten lang vertelde Jaspers over haar nieuwe servies-lijn, waarbij ook de naam Kakelbont werd genoemd. “Dit geeft een versterkend effect aan het tonen van het servies waardoor extra aandacht wordt gegenereerd. Direct na de onthulling van het servies zijn er diverse camera shots waarbij het servies of delen daarvan close-up in beeld worden gebracht“, aldus het commissariaat.

De VARA benadrukt dat er geen afspraken zijn gemaakt tussen de redactie en Marskramer, ‘in welke zin dan ook’. “Er is sprake van een toevallige en ongelukkige samenloop.

Het servies werd ook in De Madiwodovrijdagshow aangeprezen, maar dat programma krijgt geen boete. “Dit, omdat het tonen van het servies niet als overdreven en overdadig kan worden aangemerkt“, aldus het commissariaat.

De boete van 50.000 euro werd afgelopen november opgelegd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen