André van Duin angstig na optreden DWDD

André van Duin baalde er flink van dat hij afgelopen september nauwelijks lachers op zijn hand had toen hij te gast was in De Wereld Draait Door. Dat bekent de komediant in Story. Het wat pijnlijke tv-optreden volgde kort na een mislukte try-out, waar hij behoorlijk onzeker van was geworden. “Dat gevoel van onzekerheid werd nog eens flink aangewakkerd toen ik bij een optreden in DWDD volledig de mist in ging. Wat is er met me aan de hand, vroeg ik me angstig af toen ik na afloop naar huis reed.

Van Duin presenteerde in DWDD een nieuw typetje. “Ik deed een typetje waarmee ik nog nauwelijks ervaring had. Ik heb gewoonweg te veel risico genomen. Het voordeel van een theatershow is dat je een grap die niet aanslaat of een typetje dat het publiek niets doet, snel kunt aanpassen of zelfs weglaten. Bovendien repeteer je eerst een tijdje zonder publiek. Maar voor een televisieoptreden gaat dat niet op en kan het dus fout gaan. Dat heb ik nu aan den lijve ondervonden.

Inmiddels heeft hij die twee mislukkingen ‘losgelaten’, zegt hij. “Eigenlijk kan ik het nog steeds niet goed verklaren waaróm ik toen zo geblunderd heb. Ik doe nu al maanden datzelfde programma en krijg alleen maar lovende reacties.

De uitzending is hier terug te zien.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen