Wilbert Gieske wil terug in GTST

Geplaatst op Tue 21 Feb 2012 om 15:43

Wilbert Gieske stopte in 2008 na achttien jaar met GTST om zich te storten op toneel, maar nu ziet hij een terugkeer wel weer zitten. Dat vertelt de acteur in Weekend. Gieske boert niet zo goed als verwacht en heeft zijn huis nu zelfs omgetoverd tot bed & breakfast om rond te komen. “Het is natuurlijk niet zo dat je denkt: jonge jonge, wat vind ik het leuk, een bed & breakfast. Ik wil altijd acteren, altijd spelen, dus als ze bij Goede Tijden Slechte Tijden een goede verhaallijn hebben, ben ik zo terug.

Producent Kennard Bos zit er echter niet op te wachten. “Voor een terugkeer is op het moment helaas geen ruimte en dat weet hij zelf ook“, zegt hij. “Het was Wilbert’s volledig eigen keuze, hij wilde het graag. Van ons had hij niet weg gehoeven.

Jette van der Meij, al sinds het begin in GTST, mist Gieske enigszins. “Natuurlijk, ik heb 18 jaar met hem gespeeld. Aan de andere kant wen je er wel aan dat er steeds mensen weggaan. Dat hoort er gewoon bij.

Op Van der Meij is Bos zuinig. “Als het aan mij ligt mag ze nooit weg. Het is een heel goede actrice en ze draagt de geschiedenis van de serie met zich mee. Ze zat al in de allereerste scène en zorgt ook voor herkenbaarheid bij de kijkers.

Als je kijkers vraagt: ‘Welk personage ís Goede Tijden?’ Dan zegt iedereen: Laura.
45 Reacties op “Wilbert Gieske wil terug in GTST”


 1. Anonymous

  Laura mag idd niet weg, zelfde als Jef. Maar wel leuk als Robert terug komt!

 2. jochem

  Kennard Bos ziet het niet zo zitten. Best dom. Robert hoort net als Laura bij de wortels van gtst. Ik zou er alles voor opzij zetten om hem terug erin te schrijven en hem een goede verhaallijn te geven… Een aantal jaren terug was gtst gewoon heel beroerd qua verhaallijnen.
  Ook Jef moeten ze koesteren en Laura en Jef mogen ook wel wat meer een eigen verhaallijn krijgen.

 3. PETER 1

  Als acteur moet je nooit met jezelf lopen leuren
  en als je je wilt verlagen om weer in een soap te willen spelen
  dan ben niet goed bezig

 4. gorr

  Robert terug!

 5. Mark

  Hoe oud is hij? Zeker 60 plus. Komt niet meer aan de bak, en al helemaal niet als je à la Henny Huisman gaat leuren.

 6. Mark

  Ze kunnen ook Carlo B. nemen: http://www.youtube.com/watch?v=3q34vWE6YZs

 7. zz

  ja robert terug, en dan krijgt ie iets met maxime

 8. Jimmy

  @PETER 1

  En ja hoor, daar is ze weer !!!

 9. wiedijk

  Tsja, als het geld op is dan is zelfs GTST nog een acceptabele optie. Maar in dit soort werk is het vaak: “Opgestaan, plaatsje vergaan”.

 10. vinn

  Wat moet hij er nog in? Laura en Jeff kent hij alleen echt goed.. Hij zou dan nooit een goede verhaallijn kunnen krijgen.. Hij mag alleen terug komen als hij Sjors en Bing doodschiet en zelf dus in de gevagenis eindigd

 11. Frans

  Robert terug!

 12. Mel

  Tja… arrogantie he. Na 18 jaar dagelijks op tv te verschijnen als Robert Alberts, blijven de mensen je zo zien, en daar kunnen de makers niks mee.

  Hij had dit van te voren kunnen bedenken.

 13. Roos

  Robert terug!

 14. Tim20 MJ

  “Als het aan mij ligt mag ze nooit weg. Het is een heel goede actrice en ze draagt de geschiedenis van de serie met zich mee.”

  Wát?! Dit meent die man toch niet serieus? Jette v/d Meij is echt een van de slechtste actrices van NL. Met haar karakter wordt nauwlijks wat gedaan. Ik denk dat ze er nog steeds inzit omdat ‘ze bij GTST hoort’, en niet vanwege haar kwaliteiten.

 15. freek

  dat heeft toch niet zoveel met arrogantie te maken als wel met de beperkte geestelijke vermogens van de toeschouwers?

 16. David

  Het is vooral zuig tv. En zuigen kunnen ze, die jongens! Maar mensen beginnen het steeds meer door te krijgen dat ze met een roedel psycho’s te maken hebben. Geen smaak, geen geweten, corrupt, geen ontwikkeling, geen opvoeding gehad, sarcastisch, cynisch, mensen voor schut zetten, platvloers en zoveel mogelijk geld hun kant op zien te krijgen. Met een helicopterview van de objectieve kijker zie je ze al van verre aan hun eigen dommigheid ten onder gaan, zij echter hebben zelf nog niets door. Of willen het niet door hebben. Hier komen ze in elk geval nogal radeloos over, je hoort ze amper nog bluffen maar ze worden hier nl. steeds ordinairder in hun uitlatingen. Het blijft interessant. Die Rutger had daar trouwens geen gek figuur geslagen.
  Bij de co is zoiets normaal.

 17. marco

  Nee aub niet, heb hem echt nooit gemist in de serie.
  De dag na zijn vertrek was ik hem al vergeten!

 18. Martijn

  Robert en Jef zijn de iconen van de serie. Ik zeg doen!

 19. !#Michael#!

  @ Tim20 MJ

  Als ze slim zijn halen ze Robert terug. Zo heeft Laura wat meer te doen, daarnaast is het voor Jef ook goed als z’n broer terug komt.

  Als ik Endemol was, dan belde ik Gieske op om t een en ander door te nemen. Zou de serie goed doen als wat oud gedienden terug keren!

 20. Bamibal

  Robbert moet terug, misschien kan Laura dan weer een relatie krijgen met hem.

 21. frank

  Het zou GTST inderdaar goed doen om oud gediende terug te brengen dan denk ik daan Linda, Martine, Nick, Robbert, Remco, Stefano, Dennis.
  Het zijn allemaal goede acteurs en iedereen heeft denk ik behoefte aan oud gediendes en niet altijd dat nieuw spul!.

  Groetjes Frank

 22. Leroy

  Waarom niet? Laura hoort gewoon bij Robert. Daarnaast heeft Jef weer familie. Ook kleinzoon Noud heeft z’n opa weer erbij. Het is niet zo, zoals met andere oud-gedienden die terug willen keren, dat hij niemand kent. Hij kent namelijk naast Jef, Laura en Noud ook nog eens Ludo, Janine, Bing en Sjors. Genoeg connecties lijkt me toch? Bovendien is alles aan Wilbert Gieske GTST na al die jaren. Als de productie slim is halen ze hem weer binnen aangezien hij een icoon voor de serie is en blijft.

 23. Vinc

  Jah…toch zijn Laura, Jef en Robert minder verankert aan GTST dan bijvoorbeeld Ridge, Eric, Stephanie en Brooke bij The Bold.

  Jef zat er niet vanaf het begin in en Laura en Robert zijn 2 jaar eruit geweest toen ze in Amerika zaten.

 24. De leukste buis

  Arnie terug ! Maar in heresnaam niet als regisseur :-P

 25. mnopq

  Eruit:
  -Aysen Baydar
  -rol van Louis Talpe

  Erin:
  -Robert Alberts
  -Milan Alberts (re-cast)
  -Maria de Jong (recurring rol? door Joke Bruijs)

 26. Ikke

  Bing mag voor mij werl oprotten!

 27. Erik

  robert en laura 2 jaar eruit? nou niet helemaal zowieso laura niet die is elk seizoen te zien geweest. soms waren ze even n paar maanden weg maar ze zaten wel tot 2008 ieder seizoen in gtst

 28. danny

  Lijkt me idd een hele goede ruil die Bing eruit en Robert er terug in.
  Laat Bing dan ook gelijk dat hoofddoekje en haar zus meenemen.
  misschien kunnen daar weer twee nieuwe voor komen met een spannende verhaallijn want dit slaat nergens op met die politie en lampjes kapot schoppen.

 29. Annastisia von Beaverhouse

  ja, hij zal toch aan de vreet moeten blijven!

 30. diana

  laura is wel gtst hoor ! ik zeg weg met moordernaar aysan en nuran mag ook weg en bing mag van mij wel blijven weg met de zusjes ze zijn waardeloos

 31. Anonymous

  ik vind die zusjes juist wel een aanvulling geven.

  Alleen hij is de zoveelste acteur die aangeeft terug te willen keren ivm een matige carriere… Hij wou zelf weg, nu gtst zo ontzettend goed scoort willen oppeens heel veel terug komen: ook wel logisch

 32. Duderoo

  Ik ga pas kijken als laura eruit is.

 33. Ewald

  Denken dat ze de soap overstijgen, vervolgens erachter komen dat het niet lukt met de acteer/toneel/zang/presentatie carriere en hup: weer met hangende pootjes terug naar GTST… who’s next?

 34. gtstfites

  Over Louis Talpe kan je nog niks zeggen.

  Maar er kan wel verteld worden dat GTST richting de 4500e aflevering gaat. Hopelijk een dubbele spannende aflevering.

 35. Anonymous

  Van mij mag hij, als hij dan wat met Laua krijgt.

 36. Tony goldhouse

  Lastig parket

 37. Anonymous

  Dat hele GTST mag wel weg.

 38. Super Grover

  O o o o…nu is zelfs de dinsdagavond gekelderd voor SBS. Elke dag stromen er honderdduizenden euro’s door se spreekwoordelijke plee, dus waar blijft die herprofilering?

 39. Bob

  David nu graag in het nederlands,snap niet wat je bedoelt!

 40. PETER 1

  @Anonymous Inderdaad, het soap idee is al 56 jaar oud
  dus tijd dat er wat nieuws komt

 41. erg jammer

  Zoek zoals iedereen een normale baan om je geld te verdienen. Je wilt gewoon je makkelijke en vertrouwde leventje terug.

 42. Pansje

  Lastig om hem er weer in te schrijven lijkt me. Zijn personage was niet echt boeiend meer de laatste paar jaren.

 43. Frits & Henk

  Zit Wilbert niet meer in GTST?

 44. Hansje

  Robert is destijds gestopt omdat ze geen boeiende verhaallijnen meer voor hem hadden.
  Voor Jef hebben ze ook al een tijdje geen boeiende verhaallijnen. Hij begint steeds meer JP van ONM te worden. Jef heeft geen decor van een eigen huis en maakt erg weinig mee – is meer ondersteunend van anderen. Hij heeft even wat meegemaakt doordat hij vermist was, maar daar heeft hij zelf erg weinig in hoeven spelen omdat hij er dus niet was. Jef heeft ook wel eens getwijfeld om weg te gaan omdat het niet meer boeiend was voor hem.

 45. Corné

  En dat noemen ze verjongen ;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.