Wilbert Gieske wil terug in GTST

Wilbert Gieske stopte in 2008 na achttien jaar met GTST om zich te storten op toneel, maar nu ziet hij een terugkeer wel weer zitten. Dat vertelt de acteur in Weekend. Gieske boert niet zo goed als verwacht en heeft zijn huis nu zelfs omgetoverd tot bed & breakfast om rond te komen. “Het is natuurlijk niet zo dat je denkt: jonge jonge, wat vind ik het leuk, een bed & breakfast. Ik wil altijd acteren, altijd spelen, dus als ze bij Goede Tijden Slechte Tijden een goede verhaallijn hebben, ben ik zo terug.

Producent Kennard Bos zit er echter niet op te wachten. “Voor een terugkeer is op het moment helaas geen ruimte en dat weet hij zelf ook“, zegt hij. “Het was Wilbert’s volledig eigen keuze, hij wilde het graag. Van ons had hij niet weg gehoeven.

Jette van der Meij, al sinds het begin in GTST, mist Gieske enigszins. “Natuurlijk, ik heb 18 jaar met hem gespeeld. Aan de andere kant wen je er wel aan dat er steeds mensen weggaan. Dat hoort er gewoon bij.

Op Van der Meij is Bos zuinig. “Als het aan mij ligt mag ze nooit weg. Het is een heel goede actrice en ze draagt de geschiedenis van de serie met zich mee. Ze zat al in de allereerste scène en zorgt ook voor herkenbaarheid bij de kijkers.

Als je kijkers vraagt: ‘Welk personage ís Goede Tijden?’ Dan zegt iedereen: Laura.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen