‘Televisieflops liggen niet aan Beau’

Tv-criticus Bert van der Veer denkt dat Beau van Erven Dorens er weinig aan kan doen dat al zijn tv-shows floppen. Dat zegt hij donderdag in het AD. Het ligt aan de formats, vermoedt Van der Veer. “Het ligt denk ik niet aan zijn persoon. Sterker: hij is een van dé tv-talenten van zijn tijd. Met RTL Boulevard en de quiz Deal or no Deal had hij gewoon betere formules in handen. Dat is De Wereld van Beau niet. Mensen hebben het wel gezien met die BN’ers die rare avonturen beleven“, zegt hij.

De Wereld van Beau wordt vanwege extreem lage kijkcijfers gedegradeerd van maandag 20.30 uur naar donderdag 23.20 uur. “Ja, er is hier wel degelijk sprake van degradatie. Zeker voor Beau. Het is voor hem knap pijnlijk. Beau kan die uitdagingen beter voor zichzelf dan voor de kijker doen.

SBS is sinds kort voor een deel in handen van John de Mol, die het tij wil keren voor de zendergroep. “Ik vind het niet eerlijk om te zeggen dat De Mol de eerste vernieuwingsslag heeft verloren. Alleen The Winner Is is nog nieuw. Dat ook dat programma slecht scoort heeft er denk ik toch mee te maken dat we een beetje talentenjachtmoe zijn.

The Winner Is is donderdag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen