Rotterdam decor voor The Passion 2012

Foto: EO

Het grootse live muziekevenement The Passion van EO en RKK verhuist dit jaar van Gouda naar Rotterdam. Bovendien zal de show niet op Nederland 3, maar op vlaggenschip Nederland 1 te zien zijn. Dat heeft de omroep dinsdag gemeld. Ruim een miljoen mensen zagen vorig jaar in The Passion het paasverhaal tot leven komen in Gouda. “Het wordt nu nog grootser, in de prachtige havenstad Rotterdam, met nieuwe artiesten en andere bekende (pop)nummers“, aldus een woordvoerder.

The Passion vertelt met een groots en uniek muziekevenement het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende acteurs en artiesten brengen het eeuwenoude lijdensverhaal tot leven door middel van hedendaagse Nederlandstalige popnummers.

Op Witte Donderdag 5 april is het Willemsplein het decor van The Passion. De scènes uit het lijdensverhaal spelen zich af op verschillende plekken in de stad en er is ook dit jaar weer een groots opgezette processie die door de stad heentrekt.

De organisatie is heel blij met de stad Rotterdam. “Als één Nederlandse stad een bijzonder decor vormt voor het Paasevangelie, dan Rotterdam. Sinds de Tweede Wereldoorlog, waarin bijna de hele binnenstad werd weggevaagd door een bommenregen, kan Rotterdam meepraten over ‘lijden, dood en wederopstanding’.

Welke bekende Nederlandse acteurs en artiesten het paasverhaal in de havenstad tot leven brengen, wordt later bekendgemaakt. Vorig jaar waren dat onder meer Do en Syb van der Ploeg.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen