Piet Römer zag niets van Moordvrouw

Foto: RTLPiet Römer heeft voor zijn overlijden in januari niets gezien van de politieserie Moordvrouw, dat nu, net als zijn Baantjer toen, veel publiek trekt op de vrijdag van RTL 4. Dat zegt zijn kleinzoon Thijs Römer, die een rol heeft in Moordvrouw, in het AD. Römer vindt het jammer. “Hij heeft niets kunnen zien van Moordvrouw. Wij kwamen te laat, of hij ging net te snel. En dat vind ik ongelooflijk jammer. Maar ik heb hem vorig jaar vanaf de set wel veel gebeld. We deelden de lol van het draaien“, zegt hij.

De rollen waren omgedraaid. “Hij genoot van mijn verhalen, net zoals ik altijd ademloos luisterde naar zijn anekdotes. Van die 50 jaar leeftijdsverschil heb ik nooit iets gemerkt. Mentaal gezien was hij een jong iemand, tot anderhalf jaar terug beresterk. Zonder schrammetje danste hij het leven door.

Römer vindt het leuk om de traditie van politiedrama op de RTL 4-vrijdag voort te zetten. “Maar ik kan me op dat gebied niet met hem meten. Want hij heeft een duidelijke stempel gedrukt op de Nederlandse politieserie. Is een icoon. Daar ben ik trots op.

Wanneer ik zap, kom ik hem nog steeds vaak al dan niet ondertiteld tegen. Twaalf seizoenen speelde hij Baantjer, een zaak van de lange adem. Ik hoop nu op een vervolg van onze serie.

Moordvrouw is vrijdag om 22.20 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen