Nieuw seizoen voor Fort Boyard

Geplaatst op wo 22 feb 2012 om 11:04

Foto: AVRODe AVRO gaat door met Fort Boyard. De show waarin BN’ers met elkaar strijden in het bekende fort aan de Franse kust, zal wederom te zien zijn op Nederland 3. Dat heeft de omroep laten weten. Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keerde Fort Boyard vorig jaar terug op tv en dat was volgens de omroep een succes. “Fort Boyard behoorde afgelopen jaar met een gemiddelde van ruim 800.000 kijkers per week, tot één van de best bekeken programma’s van Nederland 3“, aldus een zegsman.

In de finale versloeg het GTST-team, bestaande uit Ruud Feltkamp, Ferry Doedens, Ferri Somogyi en Mark van Eeuwen, het Musicalteam met daarin Kim-Lian van der Meij, Ron Link, Brigitte Heitzer en Tommie Christiaan.

De terugkeer van Fort Boyard werd vorig jaar gepresenteerd door Art Rooijakkers en Gerard Ekdom. “Welke teams er dit jaar om de eer gaan strijden maakt de AVRO later bekend, even als het presentatiekoppel“, stelt de persvoorlichter.

Een precieze startdatum is nog niet bekend.
24 Reacties op “Nieuw seizoen voor Fort Boyard”


 1. Maarten

  Art en Gerard aan de kant gezet dus. Opvallend.

 2. MicheldeB

  Of er is nog niets vastgelegd.

 3. Olga

  Er mag nog wel wat aan geschaafd worden vind ik, want op de een of andere manier miste ik een bepaalde kenmerkende sfeer en spanning bij de terugkeer.

 4. Robin

  Ik vond het vorige seizoen erg leuk. En ook Gerard & Art mogen terug komen.

 5. Colly

  Ok ik zap net voorbij DisneyXD en daar is Fort Boyard nu op te zien in de junior versie alleen dan nagesynchroniseerd. Ziet er echt mislukt uit.

 6. Anoniem

  Jezus, dat is een grapje hoop ik? Wat is dat toch met dat achterlijke nagesynchroniseer tegenwoordig! Idioten.

 7. Bas

  Helemaal super!!!!!!!!
  Hoop wel dat het oude concept met het jagen naar sleutels
  en een uiteindelijk codewoord weer terugkomt want vond dit
  concept wel leuker dan zoon competitiestrijd.

 8. vinn

  Als ze slim zijn doen ze een reailty team met Paulien, Barbie, Britt en Ymke. en weer een GTST team maar dan de dames Gigi, Marly, Inge en Robin.

 9. Bas

  @Colly, Ja inderdaad is echt 3x noppes Fort Boyard Junior,
  zelfs de tijgers zaten er niet in dus dat maakt het al veel minder.

 10. Gozer

  Hopelijk blijft de presentatie gewoon in handen van Art en Gerard. Dat niet iemand als Frits Sissing het overneemt, zoals bij Blik op de Weg gebeurde…

 11. Evert

  Fort Boyard terug, dat is goed nieuws. Was erg lachen vorig jaar. Ik zou het wel heel dom van de Avro vinden om Art en Gerard -een super leuke combi- te vervangen.

 12. hans

  Art en Gerard gaan t dus niet presenteren. Hoe stom is dat?! Ik begrijp die Avro echt niet hoor. Gooi je bij Blik op de Weg je vaste gezicht, die het jaaaaaaaaren prima deed- er af om het Frits te laten presenteren. En nu weer bij Fort Boyard. Waarom mensen?! De klijkers vonden het vorig jaar leuk zo als het was, don’t change a winning team!!

 13. Mark

  Op de donderdag van Ned. 1, wisselend met Wie Is De Mol, haalt dit met gemak de 1 miljoen. Zou het goed doen op de kwakkeldonderdag van Ned. 1, waar als WIDM is afgelopen de kijkcijfers weer onder hit miljoen gaan.

 14. Bas

  Zou me eigenlijk best leuk lijken als Hans Schiffers het nog een keer ging presenteren, Hans presenteerde De sleutels van Fort Boyard in 1992 dus het heeft wel iets na zoveel jaar en denk dat Hans dit nu ook nog best zou kunnen.Maar goed we wachten maar af want het nieuws is nog vers….

 15. Anoniem

  Hoop echt dat ze de formule veranderen naar het orgineel. Ik vond deze versie af g e r a f feld overkomen. Snel al die spellen er doorheen j a g e n in krap een uur. En dan die i r r i t ante inserts met commentaar van de kandidaten er doorheen.
  Maar ja a fraf f el tv is mode.

 16. Levi

  Leuk dat Forty Boyard terugkeert, maar hopelijk nu een reeks zonder bekende Nederlanders want dit viel behoorlijk tegen.

 17. Bas

  @Levi.Denk dat het wederom een seizoen word met Bnr’s (Broadcast magazine).Weet nog wel dat De sleutels van Fort Boyard in zijn eerste seizoen altijd met 1 bekende Nederlander werd gespeeld en de overige 4 kandidaten waren niet Bnr’s vond dit zelf wel een leuk concept om in elke uitzending 1 Bnr’s als gast te plaatsen.In het tweede en laatste seizoen van De sleutels van Fort Boyard was het overigens Nederland v.s Belgie waren alleen maar niet Bnr’s zaten, maar vond deze stapel wel de spectaculairste/spannedste van opzet.

 18. Manon

  Fort boyard wordt op Disney nagesynchroniseerd omdat kinderen van die leeftijd nog geen Engels kunnen en de ondertiteling nog niet snel genoeg kunnen mee lezen.@ colly & anonymous
  Het is dus niet voor jullie leeftijd…

 19. Anoniem

  Gerard was prima, Art is meer op ze plaats bij Wie is de Mol.

  Coen en Gerard worden het denk ik.

 20. Braak

  Oh neeee!!! Weer dat afgekloven bot op de buis.

 21. Els

  Het oude FB was inderdaad beter, maar toch was het leuk om weer te zien. Hoop wel dat Art het weer gaat presenteren, deed ie leuk.

 22. Anne

  Zou best leuk zijn met onbekende deelnemers, maar dat zal wel niet gebeuren. Hopelijk gaat Gerard dr af en blijft Art t gewoon presenteren. Leuk om naar te kijken!

 23. Richard

  Heb vorig jar enorm gelachen om die gast uit GTST. Ben benieuwd nar teams van dit jaar. En die Ard en Gerard moeten dit natuurlijk gewoon samen blijven presenteren, goed duo.

 24. Michel

  Goed dat het terug komt! hoop wel dat ze de opzet weer terug brengen naar hoe het was. In de oude versie was het spel veel spannender en voor nu kan het ook nog steeds heel hip zijn. Deze opzet is wel duurder maar, misschien kan het weer in samenwerking met Belgie gemaakt worden. In dat geval is het leuk om Art weer te herenigen met Roos van Akker (Peking Expres). Al was het met Gerard, Art&Roos zijn een ijzersterk duo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.