Michael Boogerd aan de slag voor NOS

Foto: TROSMichael Boogerd gaat dit wielerseizoen exclusief aan de slag voor de NOS. De voormalig topwielrenner wordt zowel co-commentator als vaste analist bij de belangrijkste NOS-wieleruitzendingen op televisie en radio. Dat heeft de omroep vrijdag laten weten. Boogerd heeft er zin in. “Tijdens de Tour van vorig jaar heb ik voor het eerst in een vergelijkbare rol bij de NOS meegedraaid en dat smaakte naar meer. Ik kijk er dan ook erg naar uit om het peloton het komend jaar op de voet te volgen.

Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, is blij met de versterking. “Michael is één van de meest succesvolle Nederlandse renners. Daarnaast is hij een makkelijke prater, die de kijkers en luisteraars op een no-nonsense manier kan vertellen wat er in de koers gebeurt of in het hoofd van een renner speelt.”

Bij de Ronde van Vlaanderen op 1 april is hij voor het eerst te zien en te horen. Ook duikt hij op bij Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, de Tour de France en het WK wielrennen op de weg laat Boogerd zich ‘van voren’ zien voor de NOS. Boogerd werkt dan veelal met Maarten Ducrot.

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen