Meest bekeken maandag-uitzending EénVandaag ooit

EénVandaag heeft een recordavond achter de rug. De afgelopen uitzending trok 1,485 miljoen kijkers en daarmee is het de meest bekeken reguliere maandaguitzending van de rubriek ooit. Dat heeft de AVRO dinsdag laten weten. Een ‘prachtige’ score, vindt hoofdredacteur Jan Kriek. “EenVandaag weet als geen ander de kijker in het hart te raken en in te spelen op wat er vandaag leeft. Zo springen wij in op de Elfstedenkoorts die nu in Nederland heerst“, zegt hij.

Ook in de commerciële doelgroep deed EénVandaag maandag goede zaken. “Bij de voor Nederland 1 belangrijke doelgroep 20-49 jaar was het marktaandeel gisteren 26 procent, terwijl de doelstelling veertien procent is.

Slechts één keer trok EénVandaag op maandag meer kijkers, maar dat was geen reguliere uitzending. “Alleen op 28 juni 2010 trok EenVandaag op een maandag nóg meer kijkers, maar die (korte) uitzending was later dan normaal en werd uitgezonden na afloop van de massaal bekeken WK-voetbalwedstrijd Nederland-Slowakije“, legt een woordvoerster uit.

EénVandaag is dagelijks om 18.15 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen