‘Lingo wordt niet in het hart geraakt’

Nog nooit zagen de kijkers Lingo als een grote studioshow, maar maandagavond gaat het dan echt gebeuren. Om zeven uur opent Lucille Werner haar woordspel vanuit een gloednieuw decor. Maar bang hoeven de trouwe fans niet te zijn, benadrukt het TROS-gezicht in Spits. “Lingo wordt niet in het hart geraakt. We steken het alleen in een nieuw jasje. Het decor is ook absoluut niet kil en hightech. Het kan alleen van kleur verwisselen en dat maakt het juist heel erg kleurrijk en warm.”

Werner heeft nog lang geen genoeg van Lingo. “Absoluut niet. Een bakker wordt dat toch ook niet gevraagd, terwijl hij misschien al dertig jaar dagelijks brood bakt. Alle 1300 uitzendingen zijn verschillend geweest. Het is elke dag weer een feestje. Ik zou er zo nog 1300 maken of eigenlijk 2000 zelfs!

Bovendien is Lingo nog altijd een hit. “De upgrade is ook absoluut niet voor de kijkcijfers, maar we vonden het gewoon tijd voor een leuke verandering. Er is geen paniek in de tent, want voor een dagelijkse spelshow scoren we geweldig.

Lingo, met in de eerste aflevering spelers Yes-R, Darryl, Klaas van Kruistum en Manuel Venderbos, is om 19.00 uur te zien op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen