Hans van der Togt helemaal klaar met tv-wereld

Geplaatst op Tue 14 Feb 2012 om 14:01

Foto: RVDAHans van der Togt beleefde in 2010 een kortstondige tv-comeback toen hij door Paul de Leeuw in zijn tv-shows Ranking the Stars en De Madiwodovrijdagshow werd gehaald, maar nu is de presentator er weer helemaal klaar mee. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Van der Togt stelt dat we voorlopig niet veel meer van hem hoeven te verwachten. “Niets! Ik heb niets meer te verkopen: geen programma, geen boek of cd. Ik ben helemaal klaar met het wereldje“, zo laat hij weten.

Het is er ingeslopen, verzucht Van der Togt. “Enkele jaren geleden eindigde mijn televisiecarrière al. Ik voelde mij écht afgedankt. Uit het oog, uit het hart geldt nergens zo als in de showbusiness. Zoals iedereen inmiddels wel weet, werd ik na bijna tien jaar Rad van Fortuin afgescheept met een belspelletje. Geruisloos verdween ik eind jaren negentig van het scherm.

De voormalig tv-coryfee is verbitterd. “Het is een diepe vernedering om zo je carrière te beëindigen. Er was voor mij vanaf dat moment dus ook geen enkele reden meer om er nog goed uit te zien. Waarom zou ik? Ik hoefde totaal niet te letten op mijn lijn, met als gevolg dat ik zeven jaar later 96 kilo woog. Ik dreigde weg te zakken in een moeras van eten en drank.

Ooit was Van der Togt miljonair, door een investering in Endemol. Dat is nu voorbij. “Met de verkoop aan het Spaanse Telefonica gingen de aandelen acht keer over de kop en had ik ineens 2,6 miljoen gulden op mijn bankrekening staan. Maar door al het gedonder de laatste jaren op de aandelenbeurzen is er van dat bedrag niet veel meer over. Ik heb veel geld verloren. Miljoenen zijn het allang niet meer.
18 Reacties op “Hans van der Togt helemaal klaar met tv-wereld”


 1. Martini

  Hij zit ook niet achter een balie te werken voor het geld, dus genoeg geld om van te leven is in ieder geval wel overgebleven.

 2. NRG - isoaps.nl

  Ik wist niet dat Hans familie was van Viola?
  Ook zeggen helemaal klaar te zijn met de mediawereld, maar dat vervolgens wel (waarschijnlijk keer op keer) verkondigen in… inderdaad… de media.

 3. Vincent

  ….Ga dan!

 4. Bianca

  Tja, tv-wereld is hard.

 5. SjalalaSieneke

  Ik vind het wel een leuke kerel. Beetje verbittert maar dat zijn veel mensen op die leeftijd. En vaak ook met een reden. Medelijden heb ik niet echt, hij heeft meer lol in zijn leven gehad dan de gemiddelde Nederlander en wat Martini al aangaf, hij heeft schijnbaar nog genoeg poen om van te rentenieren.

 6. JaJa

  Er staat per ongeluk ‘eten’ in het artikel. Moet denk ik drugs zijn in plaats daarvan…

 7. bart

  “Gewoon Hans” was trouwens enorm Baas!

 8. kwikjealex

  Hij kan best nog mee. Al dan niet als presentator maar meer als pannellid.

 9. Peter 1*

  Als je in het vak zit, dan baal je van de sfeer in showbizland.
  Dat is ook de reden dat ik feestjes en recepties haat.
  Het allemaal een fakewereld, waar vooral B – BBN Ers graag aanwezig zijn
  het zijn eenzame mensen die aandacht willen , echte artiesten ,die hun vak verstaan
  zul je op deze feestjes, recepties ook niet vinden

 10. Peter 1*

  verschoning–moet zijn —-het is allemaal

 11. Rob

  Godzijdank, gewoon lekker op je bootje blijven..

 12. Kritische beschouwer

  Hans is tenminste eerlijk. Paul de Leeuw heeft hem na een paar keer afgedankt om onduidelijke redenen. Hij gaf hem niet eens een kans. Bah! Ik kan meer lachen om slordige Hans dan om burgertrut Paul, die zijn tijd ook gehad heeft.

 13. Anonymous

  Hansie for president!

 14. Anonymous

  Zou fijn zijn als Ranking The Stars weer terugkwam op de televisie vind ik trouwens.

 15. Marcel

  Wat veel ‘artiesten’ of bekende Nederlanders niet beseffen is dat ze een paar jaar lang veel geld verdienen en dat het daarna ophoudt. Slechts een aantal kunnen lang mee. Net zoals bij zangers is het met TV koppies hetzelfde. Als je werkelijk denkt dat je onmisbaar bent spoor je niet. Wake up.

  Je bent maar 1 van de velen, iedereen is vervangbaar. Het is lullig, but thats life!

 16. van jetje

  @ nrg: als het je steeds opnieuw gevraagd wordt geef je netjes steeds antwoord .meer is het niet ,dus je reactie over een vrouw die veel meer gepresteerd heeft dan hans is gewoon dom.

 17. Mark

  Hans van der Togt woest op “kútartikel” http://entertainment.nl.msn.com/tv/tv-nieuws/hans-van-der-togt-woest-op-privé

 18. ozonwogu

  I love this man, it was my first dutch
  tv program early nineties

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.