TROS meest bekeken publieke omroep

Foto: TROSDe TROS was in 2011 wederom de meest bekeken publieke omroep van Nederland. De omroep behaalde in de avonduren een gemiddeld marktaandeel van 15,6 procent en verslaat daarmee onder meer VARA (14,6 procent) en KRO (13,8 procent). Dat heeft de TROS laten weten. Uitschieters qua marktaandeel waren Radar met 26 procent, TROS TV Show met 25 procent en EenVandaag met 24 procent. Flikken Maastricht en Mooiste Meisje van de Klas kwamen op 20 procent aandeel.

Maar er waren meer succesnummers, benadrukt een zegsman. “Ook het Nationaal en Eurovisie Songfestival, Vermist, Opgelicht?!, André Rieu, Ik Vertrek en Bananasplit wisten hoge marktaandelen te behalen en zo miljoenen kijkers te boeien.

TROS-directeur Peter Kuipers is er trots op dat de TROS al sinds 2001 de meest bekeken publieke omroep van Nederland is. “Dit is een prachtige reeks. We zijn er blij mee. De Grootste Familie van Nederland is er voor iedereen en deze cijfers bewijzen dat. Ook in 2012 gaan we weer graag de uitdaging aan.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen