Lot Hart van Nederland-presentatrices bepaald

Foto: Govert de RoosSBS 6 heeft een beslissing genomen over de toekomst van de presentatrices van Hart van Nederland. Dat zegt de nieuwe SBS-directeur Georgette Schlick in Broadcast Magazine. Het gerucht gaat dat alle huidige presentatrices ontslagen worden, om plaats te maken voor een nieuw team. “We zullen met andere gezichten komen. De keuzes van wie we afscheid nemen of met wie we juist doorgaan, zijn gemaakt. Voor het aantrekken van nieuw talent nemen we meer tijd“, vertelt ze.

De reden dat de nieuwsrubriek op de schop gaat, is de gemiddelde leeftijd van de kijkers. “Wat formats als Shownieuws en Hart van Nederland betreft, die doen het geweldig, maar hebben een vrij oude doelgroep. We moeten ook een jongere doelgroep bereiken. Die programma’s krijgen een update, waarvoor we 1 juli als deadline hebben gesteld. Dan gaan we los met de nieuwe vorm.”

Eén van de nieuwe gezichten is in elk geval Sandra Schuurhof. “Zij heeft de plezierige combinatie van een mooie, intelligente vrouw is die ook goed tussen de mensen past.

Schlick wil al haar zenders een stuk strakker hebben. “We waren verslapt. Wat betreft starttijden – films begonnen regelmatig tien minuten te laat – maar ook qua programmering. Op Net 5 zonden we lachend Robocop uit, dan ben je niet helemaal scherp.

Net 5 moet ‘jonger’ worden en er wordt meer geïnvesteerd in Veronica. “Veronica ontwikkelt heel goed, ondanks het minste geld. Zo goed, dat we daar misschien drastische en spectaculaire dingen gaan doorvoeren. Dat zal tussen nu en een half jaar zijn.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen