Jort Kelder kreeg 100.000 euro voor tv-spot

Jort Kelder heeft 100.000 euro verdiend met zijn tv-reclame voor Friesland Bank. Dat onthulde de presentator donderdag in 5 Jaar Later. Kelder vond het een ‘zware afweging’, maar deed toch mee, onder meer vanwege zijn sympathie voor de kleine bank. “Ik kreeg er 100.000 euro voor. Ik heb geen pensioen en als ik morgen ziek word heb ik ook geen dubbeltje. Ik dacht: weet je wat, ze kunnen allemaal de klere krijgen. Ik ga er niet geheimzinnig over doen“, aldus de AVRO-presentator.

De tv-persoonlijkheid werd benaderd door een kennis. “Ik ben benaderd door een reclamebureau, een man die naast mij woont. Hij zegt: ‘Je bent klant. We willen een commercial maken met klanten. Doutzen Kroes doet ook mee.’ Toen zei ik: ‘Ik doe dat eigenlijk niet.’ Ik word best vaak voor dat soort dingen gevraagd, omdat ik me er niet goed over voel. Toen heb ik het script geschreven en dat zag er best goed uit.

Een boerendingetje, noemt hij de bank liefkozend. “Het was niet alleen het geld, want ik had aanzienlijk meer geld kunnen verdienen bij andere banken die mij gevraagd hebben. Daar heb ik onmiddellijk nee op gezegd. Ik hoop dat ze overleven, want het is een kleine bank dat een gevecht moet leveren tegen de grote jongens.”

Toch snapt Kelder dat het een ‘pijnlijk punt’ is. “Bijvoorbeeld als het daarna over banken gaat in De Wereld Draait Door. Dat had Jan Mulder ook, die het gezicht van de Postbank was. Dat is ook maar een gepensioneerde voetballer die zijn pensioen aanvult. Jongens, mensen snappen niet dat je ergens je geld mee moet verdienen als je nergens in loondienst bent.”


Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen