John de Mol: ‘Champagne blijft dicht’

Geplaatst op Fri 27 Jan 2012 om 15:00

John de Mol heeft geen feestje gevierd toen vrijdagmorgen de kijkcijfers van The Winner Is bekend werden. Dat zegt de producent van de nieuwe SBS 6-show tegen RTL Boulevard. The Winner Is trok net geen 1,1 miljoen kijkers en werd verslagen door Wie is de Mol en de film Avatar. “De champagne blijft tot volgende week nog even dicht“, zegt hij. Zaterdag om acht uur komt SBS 6 met een ingelaste herhaling. “Wie The Winner Is nog niet heeft gezien, kan morgenavond terecht bij SBS 6.

Jeroen van der Boom, jurylid in The Winner Is, heeft iets positiever gereageerd op het resultaat. “Mooie start van The Winner Is. Boven het miljoen. Reacties zijn top. En Beau, van harte vriend“, zegt hij op Twitter.

De Mol gaf eerder aan pas echt blij te zijn bij 1,2 miljoen kijkers. Volgens Van der Boom zou er echter al taart bij SBS 6 komen als het miljoen werd gehaald.

Volgende week concurreert The Winner Is met een interview van Linda de Mol met prins Willem-Alexander en prinses Máxima op RTL 4.
65 Reacties op “John de Mol: ‘Champagne blijft dicht’”


 1. rob

  Waarom in hemelsnaam nog een keer op zaterdag 8 uur? Zet hem dan standaard op zaterdagavond i.p.v. donderdag.

 2. Vincent

  En maar meteen weer een herhaling. Nou….hoe origineel!

 3. Jerome

  Wie het niet heeft gezien wil het na alle reacties in de media ook echt niet meer zien nu! Kijkcijfer 100K. Er zijn natuurlijk altijd een stel zwakzinnige die nog een keer kijken omdat ze het te moeilijk vonden!

 4. rob

  wat n angsthazen bij sbs6, dat komt t imago niet ten goede. maak mensen nieuwsgierig in plaats van te hopen dat je zaterdag prime time nog wat mensen trekt, beetje armoedig John!

 5. drama queen

  John voelt de bui wel hangen denk! Die champagne kan hij maar beter wegleggen.
  Blijft link een format met Beau ;)!

 6. Michael

  Gelijk in de herhaling gooien! Geen goed teken! Mensen gaan nu zelf inplannen wanneer ze kijken en laten vrijdagavond gewoon lekker aan Wie is de Mol.

  Vond het wat schreeuwerig overkomen gisteren. Decor van The Voice maar iets omgebouwd. John wilt snel cashen volgens mij. Beetje dit veranderen en de Battle van The Voice uitbreiden met een toefje Deal or No Deal en klaar ben je!!

  Kan je meer dingen gaan combineren? Big Brother met Big Diet???

 7. Whiskyfan

  Ik vind dit een behoorlijke wanhoopsdaad van dhr. De Mol en SBS. Het lijkt wel of ‘The Winner Is’ aan iedereen wordt opgedrongen. In ieder programma is John en/of Beau en/of Jeroen te zien om te vertellen hoe geweldig dit programma is en wat voor een succes dit zal gaan worden.

  In Nederland is het nog altijd zo dat je jouw hoofd niet tever boven het maaiveld moet uitsteken en vooral niet moet gaan roepen hoe geweldig je nu wel weer niet bent… Dan haken de mensen massaal af of ze kraken het tot op het bot af…

  Mijn advies: Ga met SBS weer terug naar de basis. Laagdrempelig nieuws, films, real-life (undercover) programma’s, laagdrempelige show en spelletjesprogramma’s en shownieuws. Vergeet de grote shows en de concurrentie met RTL en al helemaal de zang- en danscompetities en laat Beau gaan, want die hoort gewoon niet thuis bij SBS. Wellicht kan hij overstappen naar Veronica om programma’s te maken als ‘Sex met Beau’ zoals Buch dit vroeger wist te maken. Een low-budget reisprogramma (goedkoop de wereld rond) of een SBS variant van Camping Life zouden goede nieuwe programma’s voor SBS zijn.

 8. Anonymous

  Heb het teruggkekeken en wel helemaal af… Zang was goed, maar dit wordt het toch niet.. Volgende week donderdag onder het miljoen en het strandt op zo’n 600k kijkers

 9. Mark

  The Winner Is obsessie van SBS 6 met 5 herhalingen deze week.

  Volgende week 99% zeker onder de 1 miljoen kijkers, ook als prins en prinses interview niet op 4 was gekomen.

  Strontziek word je van SBS: wij hadden ons met de hele familie (en zeker 1 miljoen andere Nederlanders) verheugd op de premiere van Alvin and The Chipmunks 2. Die gaan we dus maar huren. No way dat The Winner is ooit nog een keer opkomt.

 10. Chiel

  Mark, veheugen op de Chipmunks? :lol:

 11. voicekids

  ik weet niet wat hij denkt, de imago vam sbs6 omhoog halen met een programma. Ik voorspel zwaarr weeer vooor SBS6

 12. Jeez

  Oei, wanhopig.

 13. Mark

  @Chiel, ja is een leuke film om gezelig met zijn allen te kijken. Je weet toch nog wel dat deel 1 vorige maand 900.000 trok op 6, en dat was een hh. Premiere deel 2 zou zeker 1 miljoen geweest zijn. HH van TWI wordt nog geen 400.000. #ballenzender

 14. !#Michael#!

  @ Mark

  Wat sneu zeg. Een programma boycotten omdat er een film niet op komt? Als je kids inderdaad graag Alvin and the Chipmunks 2 willen zien zaterdag? Wees dan een goede papa en geef een paar euro uit in de videotheek en huur die film gewoon.

  Je kids blij, jij blij en wij blij! Want dan goed je ons in ieder geval niet te vervelen met dit soort kinderachtige reacties!

 15. Pat

  Vanavond gelukkig the voice kids. Eindelijk een talpa programma wat wel leuk is om te kijken.

 16. @win

  The Winner is… NIET SBS!

 17. Anonymous

  Wat een klote programma; presentatie niks; te druk ect ect. Gauw van de buis halen

 18. Mark

  Michael, jij weet toch ook wel dat 99% van mijn reacties satirisch bedoeld zijn?

  Flippo begreep het gisteren ook al niet…

  Chiel kan er tenminste nog om lachen en reageert leuk.

  Ik heb trouwens helemaal geen kinderen. Jij moet toch ook wel weten dat ik ik een soort van relnicht ben. :lol:

 19. Martijn

  Zaterdag 20.00 nogmaals in de HH?????? Wie het niet gezien heeft kan toch gewoon naar programmagemist? FAIL!

 20. Mark

  Michael, ik heb hier allang gezegd dat ik ‘m zou gaan huren, en iedereen die morgen (nogmaals) naar The Winner Is gaat kijken is dipetriest. Je mist overigens niks. Maar 5 x in 1 week een programma herhalen vind jij toch ook wel te ver gaan, Michael?

 21. ina schilperoort

  saaaaai, ik heb een leuker idee voor een leuk programma.

 22. Anonymous

  Die hele zender opdoeken en vlug een beetje.

 23. Peter

  Wat een zeikerds op deze site zeg.. RTL herhaalt elke show in het weekend. Dus snap die drukte niet zo. Show heeft veel geld gekost, dus dat je die maximaal gaat uitmelken snap ik, en ik vind het ook meer een zaterdagavondshow. Ik vond het goed bedacht. Verdient wekelijks minimaal 1 miljoen kijkers. Alvin and the chipmunks liefhebbers (volwassen dan) hebben sowieso het iq van een dobbelsteen… Vooral als je er ook nog mee te koop loopt…

 24. Fleur

  Hoezo nogmaals in de herhaling? Het is of een herhaling of het wordt nogmaals uitgezonden. Zeer diepe zucht! En dat spreekt over een fail.

 25. hans

  Anders niet zo erg aan ene kant kant dat het nogmaals in herhaling op tv komt maar als ik de Beau weer zie word ik al zat.

 26. David (2)

  @Fleur:

  Morgen is het in de herhaling, of wordt het nogmaals uitgezonden. Echter, zondag, en alle keren daarna tot donderdag, is het wel degelijk NOGMAALS in de herhaling.

 27. Fleur

  Martijn om 16:45 schreef toch duidelijk “Zaterdag 20.00 nogmaals in de HH”. Maar ik ben de misselijkste niet. We hebben beiden gelijk.

 28. Bas

  Kat in het nauw maakt rare sprongen. Het tekent de wanhoop bij Talpa/SBS dat The Winner nu al wordt herhaald. Wat een armoede, zet die show dan sowieso daar neer!

 29. Marco

  @Peter: het klopt dat RTL 4 ook grote shows herhaald in het weekend, maar doet dit nooit primetime. 6 doet dit nu wel, tja ik denk dat er toch wat paniek in de tent is na gisteren. Het is natuurlijk nog lang niet goed, en terecht want 6 moet niet zo snel succes krijgen, ze moeten er wel wat voor doen. Als het gisterenavond nu de pannen van het dak af had gescoord, dan hadden ze natuurlijk veels euforisch geweest. Maar goed 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Er moet nog veel veranderen. Leuk hoor zo’n nieuwe voice over voor de zender, maar als je dan ook niet eens de vormgeving en het logo veranderd, schiet het natuurlijk niet op. Beetje kleurloos is het allemaal.

 30. Super Grover

  Dar deed Talpa ook na de eerste Gooische Vrouwen omdat iedereen daar achteraf over praatte, dus een tweede kans. The Winner Is lijkt me erg leuk om met kinderen te kijken.

 31. Theo vd Kof

  Wat mij betreft zou het format er bij winnen als het deal-bedrag in de eerste aflevering hoog is ( bijv. 25.000 ) en dan – gaandeweg de afleveringen- zakt.
  Naar de finale toe weer hoger ! Nu was het toch een beetje dom geneuzel over 2500 euro. Die zangerds ( mnl/vrwl ) geloven in afl 1 veel te zeker in hun uiteindelijke overwinning. Dat kan juist zo leuk in verdere afl. door de presentator afgedeald worden … “ben je vergeten dat je vorige keer nipt 55% van de stemmen had. “enz.

 32. wiedijk

  @Fleur 16:52 Ook een herhaling kan herhaald worden, net zoals je in de wiskunde de differentiaal van een differentiaal kunt nemen. Of graaf ik nu te diep?

 33. Max

  Stelletje SBS afzeikers hier! Ik vind het erg slim!!!! De show van donderdag was goed hoorde ik en nu kan ik hem zaterdag ook nog zelf zien. RTL 4 zou dit nooit doen……die gaan toch uit van eigen kracht? We zullen het as zaterdag zien. Afgelopen donderdag heeft dat mega spektakel uit de bios ook maar nipt gewonnen. Maandag praten we weer verder!!!!

 34. !#Michael#!

  @ Mark

  5x in 1 week is inderdaad te vaak. Maar goed dat zijn daytime en late night herhalingen? 1x prime time snap ik wel. Het is een duur programma en 1.1 miljoen kijkers is ‘oke’ maar ze willen liever 1.5 miljoen halen binnen een paar weken dan moet je de kijker toch triggeren, als ze niet massaal de 1e aflevering kijken dan probeer je het op deze manier.

  Overigens doen de Networks in de USA het al jaren, grote shows of drama series herhalen op prime time :)

 35. ...

  Die misplaatste reclame van fit for free trouwens ook in een van die filmpjes, tenenkrommend en voegt echt helemaal niets toe, wat sneu.

  Er zit ook totaal geen talent tussen, mensen die nog enigszijn fijn zijn om naar te luisteren, lijkt me ook nog wel een pre bij een zangcompetitie/gameshowformat.

 36. Ano Nymous

  Michael.
  Mensen die het niet kijken, kijken het toch niet. Hoeveel herhalingen je er ook tegenaan gooit. Dit is meer het programma opdringen.

 37. Bastian

  Ik heb gister een klein stukje gezien, ga het morgen dus wel helemaal kijken :)

 38. Eric

  Stelletje SBS afzeikers hier! Ik vind het erg slim!!!! De show van donderdag was goed hoorde ik en nu kan ik hem zaterdag ook nog zelf zien. RTL 4 zou dit nooit doen……die gaan toch uit van eigen kracht? We zullen het as zaterdag zien. Afgelopen donderdag heeft dat mega spektakel uit de bios ook maar nipt gewonnen. Maandag praten we weer verder!!!!

 39. Super Grover

  Het moet ook niet gepresenteerd worden als talentenjacht, want het is idd meer een gameshow waarin geen spelopdracht gewonnen moet worden maar een liedje gezongen. Heel origineel. Alleen dat neppe van die families en ‘oh, wat ben ik bang voor m’n tegenstander’ is irritant en haalt de vaart eruit. Beau is in z’n oude vorm. Kan alleen maar spannender en beter worden als de geldbedragen ook hoger worden.

 40. ineke

  mensen wat zijn jullie een zeikers, je kijk of niet ,ik vond het leuk .waarom die haat en nijd ,als jullie niet van sbs6 houden er zit een knop aan, de film van rtl vond ik een flop, boulevair vind ik een verschrikking met albert van linde, dus zet hem op een ander zender, maar zit niet zo af te kraken,

 41. Braak

  En maar herhalen en herhalen. Jeroentje van der Boom zei dat ze morgen gaan herhalen voor de kids, heb je ooit zo’n drogreden gehoord om goedkoop je zendtijd te vullen en er komen geloof ik nog meer herhalingen. John de Tycoon laat nu ineens via een woordvoerder weten, en dus niet meer in eigen persoon zoals hij wel deed voor dat mislukte TWI avontuur dat de champagne nog even dicht blijft. Nou John, die champagne zal dan wel een hele lange tijd dichtblijven. En zij die deze mening niet delen moeten niet zo zeuren, iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening, een beetje respect graag!

 42. Marco

  SBS afzeikers? Nou ja, ik denk dat ze dit ook een beetje verdienen. Als ze het goed zouden doen dan verdienen ze het om opgehemeld te worden, zo gaat dat nu eenmaal. Dat houdt ze scherp, dat iedereen hier SBS ‘afzeikt.

 43. Fleur

  @wiedijk 17:51
  Het lijkt er eerder op dat het voor jullie niet te begrijpen is.

  Martijn om 16:45 zegt: “Zaterdag 20.00 nogmaals in de HH?????? Wie het niet gezien heeft kan toch gewoon naar programmagemist? FAIL!”

  Mijn reactie op Martijns post: “Hoezo nogmaals in de herhaling? Het is of een herhaling of het wordt nogmaals uitgezonden. Zeer diepe zucht! En dat spreekt over een fail.”

  Donderdag was het voor het eerst op tv, zaterdag voor de tweede keer. Ter verduidelijking voor de briljante geesten onder ons: in de tweede zin van mijn reactie op Martijn refereer ik aan de uitzending van zondag. En bij dezen een rasechte herhaling: Zeer diepe zucht!

 44. Afhaalchinees

  Die fles champagne blijft voorlopig dicht, denk ik, en zou best eens een hele oude fles champagne kunnen worden.

 45. Brian

  Goeie zet.
  Hart van Nederland wordt anders nog eens Hartfalen Nederland met al die ouwe tantes.

 46. schaik

  zonder beau was dit wel een succes het is en blijft een verliezer dus dag beau zoek maar een andere baan zal ook wel niets zijn niemand wil zoon loezer in dienst nemen met zoon referenties

 47. David (2)

  Is de tweede show eigenlijk al opgenomen of niet? Dan hebben ze nog kans om de irritatiepunten (ruggespraak met familie e.d. zie ik vaak langskomen als punt wat heel vervelend blijkt te zijn) uit de show te halen. Al ben ik bang dat je als SBS6 zijnde 1 kans had, en dat ze die nu hebben verpest.

  Maar goed, met de 3 herhalingen die nog komen gaan kunnen ze straks toch over ‘bijna 2 miljoen kijkers’ spreken.

 48. Rick

  Kan iemand mij uitleggen wat Jeroen van der Boom daar doet als hoofdjurylid? Laat hem lekker weer programma’s als ‘Explosief’ presenteren.

 49. Jacques

  m.i. de beste casting-show van de aatste jaren!
  weer een huzarenstukje van John de Mol – daarom meer
  dan terecht deze iedere avond te herhalen om 8:00 op
  SBS – Net5 Veronica!! Grandioooooooos!

 50. hendrik

  belachelijk , 1 keer is al te veel

 51. Braak

  Rick, Jeroen van der Boom doet wat hij altijd doet, niets! Ik begrijp niet wat die Sjon de Mol in die kwibus ziet en in die Beau, wat is die man hardleers en wat gaat hem dat geld kosten en de aandeelhouders van Sanoma ook trouwens. Je kan bij die de Mol niet op je bek gaan, want hoe slechter je scoort hoe meer programma’s je krijgt.

 52. Wim

  Kan iemand mij uitleggen wat in hemelsnaam de functie is van Boom ?
  Die zit daar met een stieren nek de meest domme teksten te verkondigen waar
  niemand zich iets van aantrekt !

 53. Anonymous

  mooi zo. dan hoef ik me tenminste niet te verbijten – nog keurig aan de bietensap xx week 6: huurrrrgghhh!! de bouwmarkt, dank daarvoor!! ik liep al op straat te struinen, en je vindt er echt van alles.. maar geen touw.

  ;) fijn weekend voor U en de Uwen.

 54. Orandajin

  Weer een talenten programma en die komen mij al jaren de strot uit. Blijkbaar heeft het overgrote deel van de Nederlandse bevolking er nog steeds geen genoeg van.

  Ik vind het wel beschamend voor een zender om een nieuw programma meteen maar te herhalen. Blijkbaar is er te weinig vermogen en creativiteit om meerdere leuke programma’s uit te zenden. Het hoeven van mij niet allemaal grote shows te zijn, want dan krijg je inderdaad dit soort toestanden.

  Een producent maakt een programma en die wil hij exporteren naar het buitenland, want daar is geld aan te verdienen. Producent is niet tevreden en besluit dan de show maar te herhalen op de zaterdag en schrapt hiermee (toch maar) een film.

  Hier stel je ten eerste mensen mee teleur die graag die film hadden willen zien, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen het na 1 keer kijken wel gezien hebben en die gaan instemmen op een andere zender.

  Je hebt tegenwoordig ook uitzendingen die je terug kan kijken op internet of via een andere dienst, of je neemt het gewoon op.

 55. Super Grover

  De volgende afleveringen zijn idd al opgenomen, maar het gedoe met de familie kunnen ze er best nog uit monteren. Er was namelijk wel erg veel ge-edit, wat voor onnatuurlijke overgangen tussen applaus en tekst van presentator zorgde. Ik ergerde me daaraan. Maar please, haal die familie eruit (die toch ALTIJD no deal zegt, anders vallen ze hun eigen familielid af dus voorspelbaar dus oninteressant dus saai) en maak het programma daarmee een half uurtje korter. Dan heb je echt een topshow!

 56. Positief

  Ik hoop voor iedereen het beste maar, word het niet allemaal te gladjes ! Te perfect, alles mooi, licht mooi, decor mooi. Beau top presentator, maar had het voor de sfeer en toch iets meer gezelligheid in The Winner …. niet beter geweest hier Gerard Joling als presentator in te zetten?
  Jij houd van hem of niet mag allemaal, maar hij zorgt wel voor gezelligheid en iets meer ongedwongen sfeer in het programma.
  Is altijd leuk naar de kandidaten en de mensen thuis.
  Word tijd dat hij weer een goed programma gaat doen, bij welke zender dan ook.
  Voor iedereen een goed weekend.

 57. Anonymous

  Met zoveel herhalingen dat ze erin gooien worden we natuurlijk wel heel snel flauw van the winner is .. SLIM BEZIG SBS6!

 58. bibi

  Waar zijn ze mee bezig daar bij sbs!? Waardeloos.

 59. Anonymous

  Herhaling niks mis mee, maar 1x lijkt me wel genoeg.

 60. bamibal

  vanavond mooi schaatsen kijken! wk sprint in Calgary.

  Sbs 6 wil kijken of het wel scoort op zaterdag avond

 61. Johnny M.

  Jammer voor John de Mol en SBS, want dit gaat het toch echt niet worden. Zal straks zels onder de 500.000 komen. John gaat nu denken dat alles goud gaat worden, doch zo is het niet. Hij is een nogal over het paard getild mannetje en zal laag vallen. Gaat behoorlijk capsones krijgen.

 62. Bart Wijnen

  De herhaling The Winner Is heeft slechts 283.000 kijkers getrokken. Het noodscenario komt ongetwijfeld nu al uit de kast.

 63. Anonymous

  PO weer de winnaar op deze Zaterdag.

 64. Braak

  Die John de machtswellusteling de Mol van de buis drukken kan alleen als hij massaal geboycot wordt.

 65. Braak

  PROOST JOHN!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.