Jaap Jongbloed: ‘TROS niet alleen maar Volendam’

Jaap Jongbloed baalt van de kritiek dat het alles Volendam is wat de klok slaat bij de TROS. Dat zegt de presentator in het AD. Jongbloed stelt dat er veel meer is dan alleen de Volendamse inbreng. “Dat gezeur dat het hier ‘allemaal Volendam’ is, is echt onzin. Er is veel Volendam, maar er is ook Ali B. Ik vind het juist mooi dat de TROS zijn neus niet ophaalt voor bepaalde bevolkingsgroepen. We voelen ons niet te min om voor een breed publiek te werken“, zegt hij.

TROS-directeur Peter Kuipers is het volledig met zijn presentator eens. “Als we in Spanje zijn, vinden we die lokale muziek geweldig, maar hier halen we onze neus ervoor op. Termen als low culture en high culture, daar heb ik ook al niks mee. De TROS doet niet aan incrowd, we zijn wars van niche. Wij zijn er voor iedereen.”

Binnenkort staat de TROS een fusie te wachten met de AVRO. “We moeten wel het TROS-deel behouden”, vindt omroepcoryfee Antoinette Hertsenberg. “We staan niet boven de mensen, we zijn met de mensen. Bovendien, Tussen Kunst & Kitsch is vanuit een TROS-hart ook een prachtig programma.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen