Art Rooijakkers teleurgesteld in Net5

Foto: AVROArt Rooijakkers vindt het jammer dat Net5 hem niets heeft gemeld over de terugkeer van Peking Express. Dat zegt het AVRO-gezicht in Avrobode. Hij wordt opgevolgd door Sol Wortelboer. “Ik denk dat het goed is dat ze teruggrijpen op oude successen, zoals Het Blok en Peking Express. Al hadden ze me over de terugkeer van Peking Express wel mogen inlichten, vind ik. Ik ben jarenlang eindredacteur en het gezicht van dat programma geweest. Daarin is Net5 tekortgeschoten.”

Met zijn overstap van Net5 naar de AVRO moest Rooijakkers salaris inleveren. “Terwijl ik meer programma’s presenteer dan ooit“, lacht hij.

Toch begrijpt Rooijakkers dat salarissen bij de publieke omroep niet te hoog zijn. “Enerzijds vind ik dat presentatoren die onvervangbaar zijn, zoals Paul de Leeuw en Jeroen Pauw, best flink betaald mogen worden voor hun unieke talent. Zelfs boven de balkenendenorm, ja. Aan de andere kant vind ik het wel een idee dat die hoge salarissen geen gegeven zijn, maar elk jaar opnieuw worden bekeken.

Hij denkt over een bonussysteem. “Als je een uniek talent hebt en jouw programma doet het dit seizoen heel goed qua waardeirng en kijkcijfers, krijg je een dikke bonus. Scoort je programma slecht, dan ontvang je alleen ja basissalaris.”

In dat geval zou Ali B., gezien het succes van Ali B op volle toeren, een hele dikke bonus mogen verdienen“, besluit hij.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen