Paul de Leeuw: ‘Matthijs stak dolk in mijn rug’

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw heeft het gevoel alsof Matthijs van Nieuwkerk hem een dolk in de rug heeft gestoken. Dat zei de VARA- presentator maandag op Radio 538. Van Nieuwkerk zette vrijdag in zijn talkshow De Wereld Draait Door vraagtekens bij het grapniveau in De Leeuws tv-show, gast Sonja Barend zei dat hij zich eens moet vernieuwen en Rick Nieman noemde hem weinig humoristisch. “Ik was vrijdagavond heel erg in de war. Ik ben afgeschoten in mijn eigen clubhuis“, aldus De Leeuw.

Volgens De Leeuw wordt hij al langer afgebrand in DWDD. “Vorig jaar in december kwamen in DWDD Jean-Pierre Geelen en Hans Beerekamp dat we Paul de Leeuw-moe zijn en toen Erben Wennemars in DWDD dat ik te dominant was. Ik heb een jaar lang mijn mond gehouden en ik ben geen meter opgeschoten.”

Vooral de opmerking van Barend maakte hem sip. “Ik heb Sonja Barend echt heel hoog zitten, maar je hoort dat ze het programma niet goed heeft gekeken en ze de vernieuwing niet ziet. Ik keek ernaar en Matthijs greep niet in en zei niets. En Rick Nieman, die we hadden uitgenodigd, zei dat hij het na tien minuten vervelend vond. Ik ben heel vrolijk en blij en ga door, maar het is op dit moment niet leuk.”

De Leeuw vindt het laag bij de grond van zijn VARA-collega’s. “Misschien dachten ze de avond ervoor: misschien moeten we hem afrekenen. Ik weet het niet. Ik weet het echt niet. Het probleem is dat het in mijn eigen omroep is. Als Wilma Nanninga het doet, prima. Maar in je eigen kamp en bij je eigen omroep, ik weet het niet. Ik heb er een flinke tik van gekregen. Ik lag op mijn rug, ben aan het opkrabbelen, heb het erg naar mijn zin en ik lig weer op mijn rug bij sommige mensen.”

Voorlopig heeft hij geen zin meer in DWDD. “Ze mogen echt even door de grond zakken. Het is het beste programma op de televisie en ook de beste presentator. Maar man, ik lig al op de grond, laat me gewoon liggen! Hij zal natuurlijk zeggen: ‘Ik heb niets gezegd.’ Daar ligt ook het pijnpunt. Het is een appel in de rotte mand. Ik begrijp niet dat je zo wordt afgebrand door je eigen omroep.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen