Matthijs van Nieuwkerk: ‘Ik werd doodziek’

Matthijs van Nieuwkerk heeft dinsdag in De Wereld Draait Door voor het eerst gereageerd op de uitzending van maandag, waarin hij onwel werd. “Ik was weg, ik werd doodziek. Ik weet niet wat het was. Ik voelde me duizelig, licht“, zei hij. Plotseling vertrok Van Nieuwkerk uit beeld, om een paar minuten later weer terug te keren. “Ik moest me aan de tafelranden vastpakken om niet te kapseizen. Op een gegeven moment schop ik Jan tegen zijn schenen. Hij deed het perfect.

Nadat Van Nieuwkerk had overgegeven, voelde hij zich al beter. “Ik ging naar buiten een luchtje scheppen. Nog wat natte doeken. Ik werd opgelapt als een bokser eigenlijk. Toen dacht ik: laat ik het weer proberen. Ik was trending op Twitter. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik wist overigens ook niet wat het was, maar dat betekent dat iedereen het over je heeft.

De talkshowhost liet het land in onzekerheid achter. “Ik zag net even Boulevard en toen zei Albert Verlinde: ‘Je kan wel even zeggen wat er aan de hand is als je terugkeert.’ Dat is wel waar. Hij heeft wel een beetje gelijk, maar ik had de puf er totaal niet meer voor. Ik zat met de kramp in mijn hoofd en was blij dat ik het tot het eind haalde. Het kan een keer gebeuren, het is geen doodzonde uiteraard, maar ik was wel in verlegenheid. Het gebeurt me nooit.

De VARA-coryfee heeft zich laten onderzoeken. “Het heeft niet doorgezet. Ik ben voor de zekerheid even naar de dokter gegaan. Hij zei na een paar testjes dat ik kerngezond ben.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen