Jan Smit vervangt Yolanthe bij Songfestival

Foto: TROSJan Smit wordt de presentator van het Nationaal Songfestival 2012. Dat heeft de TROS dinsdag bekendgemaakt. Smit treedt hiermee in de voetsporen van zijn ex-partner Yolanthe Sneijder-Cabau, die de afgelopen twee edities aan elkaar praatte. De presentatiewissel heeft te maken met het feit dat Sneijder-Cabau sinds oktober niet langer een contract heeft met de TROS, omdat ze in Amerika wil doorbreken. Smit daarentegen tekende dinsdagmiddag een nieuw, driejarig contract.

Yolanthe kreeg de afgelopen jaren enorm veel kritiek op haar presentatie van het Nationaal Songfestival, onder meer van tv-kenners Cornald Maas en Paul de Leeuw. In 2010 zorgde de voetbalvrouw voor een opmerkelijk moment, toen ze niet wist om te gaan met het besluiteloze jurylid Pierre Kartner.

In 2012 wordt het Nationaal Songfestival voor het eerst geproduceerd door John de Mol. In januari maakt de TROS bekend welke acts tegen elkaar zullen strijden om een ticket voor het Eurovisie Songfestival. Onder meer Gordon heeft zich ingeschreven.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen