Endemol trots op financiële cijfers en kijkcijfers in 2011

Foto: RTLEndemol Nederland, producent van titels als Goede Tijden Slechte Tijden en Miljoenenjacht, heeft haar doelstellingen voor 2011 overtroffen. Zowel de omzet, winst als het aantal producties groeiden. Dat heeft Endemol dinsdag laten weten. De productieomzet steeg met 10 procent ten opzichte van 2010. “Dit resultaat dankt Endemol aan de prolongatie van vele succesvolle, bestaande programma’s en de verkoop van een groot aantal nieuwe titels“, aldus een woordvoerder.

Volgens Adrichem zijn de resultaten het gevolg van de veranderingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. “In 2009 zijn we begonnen met de opbouw van een vernieuwde organisatie. Er is flink geïnvesteerd in creativiteit en talent en we hebben de structuur en de primaire processen efficiënter ingericht. Zo zijn we erin geslaagd onze concurrentiepositie aanzienlijk te verbeteren.”

De producent onderstreept dat het succes van het bedrijf behalve in financiële cijfers ook in kijkcijfers wordt uitgedrukt. “De meeste producties hebben goed tot zeer goed gescoord. Dat geldt niet alleen voor erkende block busters als Goede Tijden Slechte Tijden, Peter R. de Vries, Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Ik vertrek of All you need is love. Ook veel andere vaste waarden en verschillende nieuwe titels hebben aan de verwachtingen van onze opdrachtgevers voldaan.”

Daarnaast zijn we met de productie van Eredivisie Live uitgegroeid tot de grootste sportproducent van Nederland. Die combinatie van sterke merken, continuïteit en vernieuwing geeft aanleiding om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen