Angela sluit overstap naar SBS 6 niet uit

Angela Groothuizen sluit een overstap naar SBS 6 niet uit. Ze houdt alle opties open. Dat zei de presentatrice woensdag in RTL Boulevard. Groothuizen heeft tijd voor nieuw werk, nu ze uit The Voice of Holland wordt gezet. “Er is op dit moment nog nergens sprake van. Het is natuurlijk wel bekend dat John aandeelhouder is van SBS en dat hij op dit moment gewoon al die fantastische programma’s maakt. Hij heeft van alles liggen en één van mijn favoriete concepten gaat er ook naar toe“, zegt ze.

Er speelt volgens Groothuizen wel het één en ander, maar beslissingen vallen later. “We moeten even afwachten en het over de Kerst heen dragen. Ik heb er ook met Erland (Galjaard, RTL 4-baas, red.) over gesproken. Ik ben nu ook niet vast bij RTL. Ik word per programma ingehuurd. Wat mij betreft blijft dat ook zo. Dan doe ik hier wat en daar wat.

De verleiding om naar SBS 6 over te stappen is wel groot, stelt ze. De zender is sinds kort eigendom van John de Mol. “John en ik gaan heel ver terug. Dat is gewoon zo. We hebben een grote flop gemaakt, Thuis, en we hebben ook het grootste succes meegemaakt: The Voice. Ik heb wel enorm zin om in de buurt van John te blijven.”

De Mol is ook degene die Groothuizen uit The Voice zet. “Ik heb het twee of drie weken terug gehoord. Ik werd gebeld door Erland en die vertelde mij dat John toch weer een switch wilde gaan doen in de jury. Wij wisten van tevoren dat de bedoeling was dat er steeds gewisseld zou worden. John was heel druk qua persoonlijke dingen, dus die heb ik de volgende dag gesproken. Ik was er echt heel snel oké mee.”

Balen doet ze niet. “Ik had met liefde nog een derde keer gedaan. Dat dat nu niet het geval is, is ook wel weer goed. Jureren en coachen zal altijd wel op mijn pad blijven komen, maar het moet ook geen trucje worden.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen