Alexander Klöpping tv-nerd van het jaar

Alexander Klöpping, bekend van zijn optredens in De Wereld Draait Door, is door de NOS verkozen tot tv-nerd van het jaar. Hij won van RTL Boulevard-nerd Colin van Hoek en NOS-nerd Elger van der Wel. Dat heeft de NOS donderdag laten weten. Het drietal streed tegen elkaar tijdens radio-opnames van de NOS voor 3FM. “In een spannende strijd die op het laatste moment werd beslecht, wist Alexander Klöpping de titel, en de bijbehorende nerdbril, in de wacht te slepen“, aldus de omroep.

De verkiezing was georganiseerd door de redactie van de nieuwsrubriek NOS op 3 in het kader van het NOS op 3-jaaroverzicht dat op oudejaarsdag te horen is op 3FM. Tijdens de opnames van dat jaaroverzicht op donderdag kwamen de nerds bijeen.

Volgens de NOS was het tijd voor een verkiezing van nerd van het jaar. “2011 was het jaar van de ‘nerd’. Technologienieuws was nog nooit zo’n hot item in de media. Wikileaks, de beveiligingslekken bij de overheid, de definitieve doorbraak van Twitter en Facebook en de dood van Apple-topman Steve Jobs“, somt de NOS op.

De eerste editie van de 3FM Nerd van het Jaar verkiezing is op oudejaarsavond tussen 18.00 en 20.00 uur te horen op 3FM.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen