Steve Brown laat geen traan om vertrek Peter R. de Vries

Foto: Nick van OrmondtSteve Brown, de aartsrivaal van Peter R. de Vries, laat er geen traan om dat de misdaadjournalist na jaren stopt met zijn misdaadprogramma. “Ik keek toch al nooit naar dat flutprogramma“, vertelt hij in Story. De twee hebben ruzie sinds 1997, toen De Vries Brown probeerde te ontmaskeren als drugshandelaar. In de jaren erna kwam het een aantal keren tot een handgemeen tussen de twee. “Persoonlijk vind ik Peter de meest walgelijke man die ik in mijn leven ben tegengekomen.

De Vries heeft meer dan eens fysieke klachten overgehouden aan schermutselingen met Brown, waaronder een gekneusde kaak en een blauw oog. “Toen ik hem bij de Amsterdam RAI helemaal bont en blauw sloeg, piepte hij alleen maar om zijn moeder. Ik vind hem een lafaard. Op tv wil hij overkomen als een soort Rambo, die zonder vrees overal op afgaat, maar in werkelijkheid is hij totaal anders.

Volgens Brown gaat De Vries nooit ergens alleen op af. “Peter is helemaal niet de held, die hij wil uithangen. Sommigen noemen hem arrogant, maar dat is nog veel te zacht uitgedrukt. Hij doet het woord arrogant geen recht. Voor hoe hij zich gedraagt, moet nog een nieuw woord worden bedacht.

De Vries moet beseffen waar hij vandaan komt, vindt Brown. “Ik zie hem nog lopen met zijn nep-perskaart. Iedereen keek op hem neer. Ik denk dat Peter nog altijd wordt gedreven door een minderwaardigheidscomplex. Hij is eigengereid, maar dan in de overtreffende trap. Journalistiek gezien kan hij nog een hoop leren van Louis Theroux.

Theroux is een topper, die zijn vak verstaat. Peter is naar mijn mening de koning van het verkopen van knollen voor citroenen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen