Joris Linssen walgt van bruggetjes NOS Journaal

NCRV-gezicht Joris Linssen ergert zich tijdens het kijken naar het NOS Journaal. Hij houdt niet van de ‘bruggetjes’ die de presentatoren maken. Dat vertelt de presentator in NCRV-gids. Met bruggetjes knopen de journaallezers verschillende items aan elkaar vast. “Au, au, au. Oubollig. Het bruggetje naar het weer is helemaal tenenkrommend. Bijna iets als: ja, wat ligt die Khadaffi daar toch te bloeden in de hete zon, zo warm zal het bij ons niel snel worden, Marjon de Hond?

De presentator van Hello Goodbye stoort zich er mateloos aan. “Het liefst wordt elk nieuw verhaal met een olijke kwinkslag verbonden aan het vorige. Het bruggebouwen is helemaal terug. Het hoort bij die gezelligheid, die het journaal wil uitstralen. Net als het grappige nieuwsje aan het eind van het bulletin. Nog even een lekker toetje na de bittere pil die het dagelijks nieuws vaak is. En dat komt allemaal voort uit de gedachte dat nieuws entertainment is.

Bewezen door Hart van Nederland en nu gemeengoed geworden. Ik verlang naar droog, helder en feitelijk nieuws. Dus ik ben waarschijnlijk au au au, ouderwets.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen