Beau van Erven Dorens baalt van lage kijkcijfers

Beau van Erven Dorens baalt ervan dat hij opnieuw een tv-flop in handen heeft. Het Beste Idee van Nederland beleeft met Beau zijn slechtste seizoen ooit op de zaterdagavond van SBS 6. “Deze jongen is even klein. Dat is een louterende ervaring“, zegt hij in Veronica Magazine. De presentator gelooft in de maakbare man. “Maar hoe bruut wordt deze existentialistische instelling met wortel en al uit de grond getrokken, deze tere filosofie gelogenstraft, als ik in een ouderwetse tv-flop zit.

Oh lieve lezer, dat doet pijn“, vervolgt hij in zijn column. “Dan ben je niet meer groot, dan ben je klein. Heel klein. Al die heldenromantiek, over een groots en meeslepend leven, is dan ineens verdampt. Wat overblijft, is de wrede mening van media en volk. Een mening die woest en kruisbestuivend en onaantastbaar voor rede, waarheid of mededogen op je neerdaalt. Alle deuren waarop je klopt, gaan dicht, de ramen waardoor je roept, worden gesloten.

Volgens Beau draait in Hilversum alles om groot. “Klein is niks. Linda is groot. Wendy is groot. Matthijs is groot. Yvon Jaspers is ook groot, maar die heeft haar achternaam nog nodig“, zegt hij. “Deze jongen is even klein.

Het Beste Idee van Nederland is deze week voor het laatst op de zaterdagavond te zien. Op 14 november verhuist de show naar de maandagavond.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen