Peter R. de Vries: ‘Ouderwets spannende uitzending’

Foto: SBSPeter R. de Vries belooft zijn kijkers een sterke opening van zijn laatste seizoen Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. In de seizoensopener ontmaskert hij een medewerker van de Rabobank als een wapenhandelaar, die ook nog eens een bankoverval wil doen. Tijdens de laatste opnames werd Koen B. aangehouden. “Uiteindelijk raakte de politie betrokken en heeft er een aantal arrestaties plaatsgevonden. Een ouderwets spannende eerste uitzending“, zegt De Vries in VARAgids.

Het is de laatste serie afleveringen voor de misdaadjournalist. “In het verleden kon ik een  zaak weleens doorschuiven, maar ik realiseer me nu dat er geen volgende reeks is. De uitzendingen na kerst zijn dan ook ingeruimd voor zaken die ik per se nog onder de aandacht wil brengen.

De vervolgstappen van De Vries zijn nog niet bekend. Aan de slag bij Justitie zit er in elk geval niet in. “Uitgesloten. Ik word 55 en ga alleen dingen doen die ik nuttig vind en waarbij ik mijn expertise kwijt kan. Een half jaar geen enkele verplichting, een boek schrijven, reizen, duiken. En rusti gnadenken over mijn toekomst.

De Vries zorgt regelmatig voor spraakmakende tv-momenten. Niet alleen met zijn eigen tv-show, maar recentelijk ook in een tv-interview met Sven Kockelmann. Hij las tijdens zijn programma Oog in Oog een print van zijn uitnodiging voor. “Ik ben door schade en schande wijs geworden. Vaak geeft een redacteur er blijk van niet te weten waarom ik ook alweer ben uitgenodigd. Om dan een welles-nietes-situatie te vermijden heb ik het liever zwart-op-wit.

Aan Sven Kockelmann heeft hij geen hekel. “Goede journalist, niet in beste doen tijdens ons gesprek.

Peter R. de Vries is om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen