Georgette Schlick nieuwe directeur SBS

Georgette Schlick is door de nieuwe eigenaren van SBS, Sanoma en John de Mols Talpa, benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van het mediabedrijf. Ze volgt Eric van Stade op, die vertrekt ‘vanwege verschil van inzicht over het te voeren beleid’. Dat heeft SBS donderdag laten weten. SBS zit in zwaar weer en Schlick moet het bedrijf door de storm loodsen. “De aandeelhouders zien in Schlick de persoon die SBS succesvol naar een volgende groeifase brengt“, zegt een woordvoerder.

Schlick, die de afgelopen drie jaar leiding gaf aan het facilitaire bedrijf Dutchview, beseft dat ze een zware klus te wachten staat. “De uitdaging om het marktaandeel te vergroten is niet eenvoudig. Tegelijkertijd is de potentie van het bedrijf enorm. Ik hoop en denk dat ik samen met de medewerkers van SBS de ambitie van de nieuwe aandeelhouders kan waarmaken, zodat SBS met een verbeterde focus op de toekomst haar marktpositie verstevigt.

Dick Molman, directeur van Sanoma, is blij met de benoeming van Schlick. “Wij konden kiezen uit een aantal geschikte kandidaten, maar over Georgette waren wij het snel en unaniem eens. Zij is verbindend en tegelijkertijd daadkrachtig, en beschikt over een natuurlijk leiderschap. Dat is precies wat we bij SBS de komende jaren nodig hebben om de uitdagingen zoals het versterken van het kijkcijfer aandeel aan te kunnen.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen