‘Cornald Maas niet geschikt voor Televizier-gala’

Cornald Maas heeft niet genoeg show in zich om de presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala te dragen. Dat stelt tv-recensent Willem Pekelder maandag in dagblad Trouw. “Cornald vertelde dat de Avro hem had uitgekozen, omdat hij niet kon zingen, acteren en dansen. Dat is nou juist het hele probleem! De presentator van de Televiezierring moet een showman zijn: iemand in smoking en vlinderdas, die huppelend opkomt en de zaal platlegt met een daverende ope- ningsgrap“, schrijft hij.

Zo iemand is Maas niet, vervolgt de televisiecriticus. “Hij heeft een  veelzijdige interesse – van ‘hoge cultuur’ in Opium, wat een mooi programma is, tot Canal Parade en Songfestival -, maar een artiest, nee.

Een misstap van de AVRO, vindt hij het. “In Amerika of Engeland zou het ondenkbaar zijn om zo’n risico te lopen met hét tv-gala van het jaar, maar in Nederland gebeurde het. Maas werd voor de leeuwen geworpen. Dat in ogenschouw genomen deed hij het niet eens slecht. Rustig en beheerst, en in ieder geval een stuk warmer dan zijn voorgangster Chantal Janzen, die vorig jaar zo’n Siberische kou de zaal inblies dat zelfs Anita Witzier het er koud van kreeg.”

Blijft het tragische feit dat de Avro zelf  geen knallende shows meer maakt, maar wel elke herfst het grootste gala van het jaar moet presenteren.  Ali B. zou het goed kunnen. Met zijn Hilversum-rap wist hij de hele zaal op stelten te zetten. Eén probleem: hij is van de Tros.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen