Bastiaan van Schaik bood zichzelf aan bij Next Top Model

Foto: Sander StoepkerBastiaan van Schaik heeft zijn baan als jurylid in Holland’s Next Top Model aan zichzelf te danken. Dat vertelt de stylist in tv-blad TROS Kompas. Van Schaik was toe aan een nieuwe uitdaging toen hij op een feestje de eigenaar van het modellenbureau dat nauw samenwerkt met Top Model tegenkwam. “De vorige stylist was net vertrokken. Hij vroeg me of ik een opvolger wist. ‘Wat dacht je van mij?’, zei ik brutaal. Twee dagen later deed ik auditie bij Endemol“, zo weet hij nog te herinneren.

Volgens Van Schaik ging de auditie niet zoals hij gehoopt had. “Het was een slechte auditie, maar toch werd ik gekozen om het te gaan doen. Ik had er meteen plezier in en ineens werd ik zelf bekend.

In het derde seizoen dat hij meedeed, kreeg van Schaik ladingen kritiek over zich heen toen hij tegen een model riep dat ze beter een plus-sizemodel kon worden. “Wilma Nanninga schreef drie dagen lang op verontwaardigde toon over mij op haar pagina. Ik stond met één uitspraak bekend als de nationale anorexia-aanstichter, hoewel ik nog steeds vind dat ik toen gelijk had.

Er brak een heftige tijd aan, stelt Van Schaik. “Ik was al twee seizoenen te zien in Holland’s Next, maar ineens leek iedereen een mening over me te hebben. Ik werd uitgescholden op straat en op internet las ik vooral nare dingen over mezelf terug. Maar ik ben nu eenmaal iemand die niks te verbergen heeft.

Hij past zijn commentaren er niet op aan. “Ik heb me voorgenomen om ook dit seizoen weer extra kritisch en vooral realistisch te zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen