Prijs De Wereld Draait Door blijft ‘uitstekelbaars’

De dagelijkse oproep van De Wereld Draait Door om kans te maken op een sweater die ‘uitstekelbaars’ is, blijft in het programma zitten. Dat zegt inspreker Erik Dijkstra in De Coen & Sander Show. De woordgrap uitstekelbaars valt niet in de smaak bij columnisten en twitteraars. “Bij De Wereld Draait Door zwichten wij echter niet voor dat soort terrorisme. Wij bepalen zelf wat wij zeggen. Als wij hebben bedacht uitstekelbaars, dan wordt het uitstekelbaars. Wat de kijkers er ook van vinden.”

De Wereld Draait Door kiest elk seizoen voor een andere oproep. “Aan het begin van een nieuw seizoen neem je al die leaders weer op en twee jaar geleden zei ik: ‘Je maakt kans op een verdomd mieters DWDD-jasje.’ Daarna kregen we ‘super niet meer normaal’. En dit jaar hebben we bedacht: ‘Hoe vind je dat? Uitstekelbaars!’

Op Twitter stellen mensen dat zij De Wereld Draait Door vermijden vanwege de woordgrap. “Ik heb me er heel erg over verbaasd. Ik vond het zelf wel geestig, maar tot mijn verbazing vinden mensen dat verschrikkelijk. Ze worden er zelfs kwaad over. Waar gaat het over?“, giert Dijkstra.

Het prikkelen hoort volgens Dijkstra bij tv-maken. “Ik moet er wel om lachen. ’s Avonds als ik naar huis fiets en het is iets na achten, dan weet ik dus dat heel veel mensen zich ergeren aan dat ik ‘uitstekelbaars’ zeg. Dat is toch geweldig.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen