Wilfred Genee: ‘Tour du Jour sprong in het diepe’

Wilfred Genee is behoorlijk gespannen voor de eerste aflevering van zijn nieuwe talkshow Tour du Jour op vrijdagavond. De komende 24 dagen is hij elke avond om half negen te zien met de tv-show over de Tour de France. Of deze wielervariant op VI Oranje gaat slagen, weet Genee niet zeker. “Dit programma wordt of bier in een vet glas of bruisende champagne. Het is een sprong in het diepe, maar je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan dan die je niet hebt gedaan.”

Het programma zal veel gelijkenissen vertonen met VI Oranje, zegt Genee in Mikro Gids. “Qua sfeer wordt dit programma inderdaad vergelijkbaar met VI Oranje. Samen met wielerkenners neem ik de ontwikkelingen in de Tour door. Er komt publiek, er is een liveband en als afwisseling op de gesprekken zijn er reportages vanuit Frankrijk. Jakhals Erik Dijkstra maakt filmpjes en Marcel Maijer zorgt voor de journalistieke achtergronden.

Tour du Jour concurreert deze zomer, zij het niet rechtstreeks, met De Avondetappe van Mart Smeets. Genee wil Smeets niet naar de kroon steken. “Je moet je niet groter voordoen dan je bent. Wij hebben het gevoel dat er ruimte is voor een ander soort praatprogramma over de Tour. Ik vind de nostalgische sfeer in Studio Sportzomer bijzonder mooi, maar wij streven naar iets meer tempo en humor.

Tour du Jour is om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen