Ron Boszhard wil niet bejubeld worden

Ron Boszhard vindt het leuk als mensen zijn presentatiekwaliteiten waarderen, maar heeft liever niet dat zij dat kenbaar maken. Dat vertelt de TROS-presentator in weekblad Privé. Boszhard kan niet goed omgaan met complimentjes. “Ik zeg snel: ‘Leuk, bedankt, maar nu een ander onderwerp.’ Ik kan er niet tegen wanneer mensen me gaan bejubelen, ook al is het oprecht. Ja, gek genoeg als presentator. Ik ken ook genoeg mensen, zeker in dit vak, die dat juist opnemen als een spons.”

De presentator ergert zich eraan als collega’s naar complimenten vissen. “Als iemand een compliment geeft, dan is het: ‘Hoezóóó…? En wat vond je dan precies zo goed?’ Of die mensen die het uren over zichzelf kunnen hebben en dan zeggen: ‘Maar genoeg. Nu even over jou… Hoe vind je mij?’

Zelf vindt Boszhard zich oprecht geïnteresseerd. “Ik ben juist geïnteresseerd in die ander. Dat was denk ik ook de kracht van Pluk de Dag, waarbij mensen net zo makkelijk hun leuke dingen als hun verdriet aan mij vertelden.”

Soms baalt de TROS-coryfee van zijn bekendheid. “Ik ben al vijftien jaar op tv, dus als je ’s avonds leuk de stad in wil dan gaat dat niet. Als ik de kroeg binnenkom, dan weet iedereen dat ik de kroeg binnenkom en het is heel moeilijk om bijvoorbeeld leuk bij een groepje aan te schuiven, want dan komt ‘Ron Boszhard’ bij je zitten. Dan denken ze of: ‘Daar heb je hem ook, hij wel’, of: ‘Dat wordt lachen!’ en word je het middelpunt van de belangstelling. En dat wil ik helemaal niet!

Boszhard is momenteel elke zaterdagavond op televisie met zijn programma Te Land, Ter Zee en in de Lucht.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen