Maurice Wijnen voorlopig niet terug als tv-jurylid

Foto: Elvin BoerMaurice Wijnen is voorlopig niet te zien als tv-jurylid. Precies een jaar nadat het Popstars-jurylid een driejarig contract tekende bij SBS 6, heeft de zender even geen programma voor hem. “Maurice zal dit najaar inderdaad niet te zien zijn als jurylid in een talentenjacht. We hebben een grote groep presentatoren en het is voor iedereen duidelijk dat je niet altijd op zender kan. En het is ook voor iedereen duidelijk dat we heldere pro- grammatische keuzes maken“, zegt een woordvoerster van SBS.

Wijnen ziet zijn programma Popstars in de ijskast verdwijnen. SBS 6 wil naar eigen zeggen niet concurreren met het kijkcijferkanon The Voice of Holland van RTL 4. “De marktaandelen van SBS 6 terug op niveau brengen is voor iedereen de eerste prioriteit, ook voor de presentatoren.

SBS heeft geen spijt van het langdurig contract met Wijnen. “We vinden Maurice als jurylid dusdanig goed dat we met hem een langdurig contract hebben afgesloten. We zijn dan ook met hem in gesprek voor de programmering voor na dit najaar.

Collega-jurylid van Popstars Henkjan Smits keert in september wel terug op SBS 6. Hij presenteert het programma Het Zullen Je Ouders Maar Zijn. De andere juryleden Marc-Marie Huijbregts en Simone Walraven hebben geen lang contract met SBS.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen