Wilfred Genee: ‘Belachelijk dat Mart Smeets weg moet’

Geplaatst op wo 29 jun 2011 om 13:36

Wilfred Genee vindt het belachelijk dat de NOS haar contract met Mart Smeets niet gaat verlengen. Smeets zal in 2012 tegen zijn zin vertrekken bij de omroep. Het is eigenlijk onbegrijpelijk. Als je zo’n staat van dienst hebt als Mart, moet je daar op blijven vertrouwen“, aldus Genee bij SBS. Dat Smeets 65 wordt, vindt hij irrelevant. “Zolang hij het goed doet, en hij doet het goed, kun je ook zeggen: ‘We gaan gewoon lekker door.’ Mart zou wat mij betreft door kunnen tot zijn 92ste of 93ste.”

Genee vindt dat de NOS onzorgvuldig met groot talent omspringt. “Mart is denk ik voor vele generaties het bord op schoot geweest. Het gevoel dat je wist dat het goed zat, als Mart presenteerde.”

Zowel Genee als Smeets komen deze zomer met een dagelijkse talkshow over de Tour de France. Genee op primetime en Smeets op late night.
15 Reacties op “Wilfred Genee: ‘Belachelijk dat Mart Smeets weg moet’”


 1. Leo

  Slijmbal die Wilfried.
  Eerst alle PO presentatoren betichten van geld over de balk smijters omdat ze gasten in het buitenland uitnodigen oa van Gelder in ZA Smeets in douce FR.
  Trouwens net als Genee en Derksen steeds met dezelfde uitgekouwde onderwerpen komen, hebben we Mart zijn verhaaltje ook nu wel gehoord en gehoord en gehoord.
  Af en toe wat nieuw bloed doet wonderen, dus Mart is net te jong anders mocht hij nog minstens 2 jaar door en wellicht tot 70 jaar als de politiek dat verplicht, nu is het dag Mart veel plezier met je pensioen.
  Je was eens goed nu loop je een beetje naast je schoenen (hebben meer BN’ers last van) dat is jammer en in tegenstelling wat je eens predikte.

 2. Kees

  Maar goed…wilfred heeft wel een punt natuurlijk…Mart moet gewoon blijven, dat staat nieuw talent helemaal niets in de weg overigens want Mart kan onmogelijk alles tegelijk presenteren. dat Mart 65 wordt is inderdaad volstrekt irrelevant…als het goed gaat gewoon doorgaan!

 3. Husse met je neus ertussen

  Nou qua leeftijd had hij ook niet weg gehoeven, maar qua arrogantie had ik hem als baasjes van Studio Sport hem er twaalf jaar geleden al uitgetrapt.

 4. Mark

  Wilfred, dan doe je toch even een goed woordje voor hem bij de RTL directie, en dan mag ie mooi elke week aanschuiven bij VI, als Hans Kraaij niet mag. En in de zomer natuurlijk bij Tour Du Jour, da’s helemaal mooi voor hem. Hup RTL, aannemen die man.

 5. Berend Schoppenstein

  Prima dat die arrogante kwast en zakkenvuller met zijn eeuwig durende zelfde kunstje van mijn buis verdwijnt. Eindelijk verlost van zelfingenomen zak die, wanneer hem eens een kritische vraag wordt gesteld, altijd dezelfde verongelijkte harses trekt. Publieke omroepman? ja aan mijn reet! Een Graaier eerste klas. En laat hem gelijk uit Haarlem verhuizen dan hoef ik die vervelende kop ook niet meer in de stad tegen te komen. Ga lekker op de hei zitten met je typemachine.

 6. Ruben

  @Leo dat is Derksen…

 7. Fred

  Het komt natuurlijk ook wel heel erg mooi uit dat Marts Smeets volgend jaar met pensioen gaat. Dan kan hij als freelancer aan de slag voor de NOS en vervolgens hetzelfde blijven doen tegen dezelfde of een betere vergoeding. Wanneer hij in dinst van de NOS zou blijven zou hij waarschijnlijk een sloot salaris moeten inleveren omdat er minder presentatoren bij de publieke omroepen boven de Balkenendenorm mogen verdienen.

 8. Maj

  @Fred, juist jij snapt het, hoe dat in medialand werkt.

  De rest is maar geneuzel en jalouzie.

 9. peter

  Ik begrijp echt niet dat hier in nederland ouwe rotten in het vak zo afgeschreven worden. Kijk naar de omringende landen, daar hebben ze respect voor de oudere presentatoren en dat vind ik kwaliteit uitstralen. In nederland moeten het volgens mij alleen maar mooie, jonge en snelle presentatoren zijn. Dat Mart Smeets wegmoet vind ik ook echt onbegrijpelijk. Arrogant of niet, maakt geen zak uit. Hij levert echt vakwerk! Het is een ikoon op de nederlandse tv, hele generaties zijn met Mart Smeets opgegroeid.

 10. TeeVeetje

  Mart Smeets is uit gedicteerd ; mag ik dat zeggen ? jaaaaaaaa dat mag ik zeggen . En we leggen de pen weer neer .

 11. achja

  teeveetje is tvinsider met literaire aspiraties nietwaar…

 12. Lutgerdina

  Mart Smeets en Johan Derksen, ga nog vele jaren door. Veel succes! We moeten maar eens af van die eeuwige leeftijdsdiscriminatie. Wilfred Genee begrijpt dat tenminste.

 13. Richard B.

  Mart is arrogant en eigenwijs, maar hij maakt geweldige T.V. en dan mag je dat best een beetje zijn. Ik hoop dat de NOS zich nog bedenkt.

 14. Majolina Könecke

  Mart Smeets is een legende in de sportwereld, als ik sport zie, dan geheid zit Mart daar. Met Tour de France is Mart voor mij niet weg te denken. Hij kan zo gezellig en goed vertellen omdat hij ook zo veel weet. In vaste dienst of als freelance, het kan me niet zo veel schelen, als zijn gezicht maar blijft. Een echt gezellige man. Als het toch het einde van Mart op t.v. blijkt, dan hoop ik dat de NOS er spijt van krijgt. Als oudere mensen door moeten werken dan geldt dat ook voor Mart.

 15. Jan Verhoeven

  Mart Smeets is de reden dat ik altijd een hekel aan sport op tv heb gehad. Wat een zelfingenomen arrogant ventje is dat zeg. Ik heb al een hekel aan hem sinds zijn optreden in RUR zo’n 30 jaar geleden. Heel gauw weg ermee. Gelukkig zijn er grote aantallen op facebook die het met me eens zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.