Nederlandse platenbaas in Duitse versie My Name Is

De Nederlandse platenbaas Maarten Steinkamp neemt zitting in de jury van de Duitse versie van het RTL 4-programma My Name Is. De eerste aflevering is op 15 juni op het Duitse RTL. Dat heeft zijn woordvoerder woensdag laten weten. Steinkamp is erg enthousiast. “Ik ben ooit eens gevraagd auditie te doen voor X Factor in Duitsland. Daar is toen niets uitgekomen. Dezelfde producent is nu verantwoordelijk voor My Name Is en aan de hand van die auditie hingen ze opeens aan de lijn.

De opnames van de twee uur durende show zijn inmiddels in volle gang. “Het is heel gek om te doen. Ik heb 25 jaar met veel grote internationale sterren vooral achter de coulissen gewerkt en nu sta ik zelf opeens in de spotlights. Het is zeker geen carrièrestap, ik doe het echt voor de lol. En het is echt vreselijk hard werken met draaidagen van veertien uur.”

Na een lange dag vindt Steinkamp het moeilijk om zich te concentreren. “Aan het eind van zo’n dag kost het soms moeite om gefocust te blijven en nog een beetje verstaanbaar Duits te praten. Ik kan toch moeilijk zeggen: es macht kein flaus aus“, lacht Steinkamp.

Steinkamp zit in de jury naast zangeres Michelle en modeontwerpster Alessandra Pocher. Samen moeten zij de honderden kandidaten beoordelen die hun grote idool imiteren.

My Name Is is een tv-format van Albert Verlinde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen