Nederland 1-baas slaat terug naar Raoul Heertje

Foto: VPROMarcel Peek, de baas van Nederland 1, vindt het onterecht dat Raoul Heertje zo hard naar hem heeft uitgehaald. De cabaretier vindt het een schande dat zijn tv-show Dit Was Het Nieuws niet meer welkom was op de zender van Peek, maar vergeet steevast te vertellen dat hij en zijn collega’s wel de kans kregen om met een opvolger te komen. “Op initiatief van BNN heb ik een gesprek gehad met de heren over de mogelijkheid om een nieuw programma op Nederland 1 te maken“, vertelt Peek.

Toen de TROS in 2009 stopte met Dit Was Het Nieuws, wilden Heertje en zijn collega’s het programma onderbrengen bij een andere publieke omroep. Dat werd echter tegengehouden door Peek. Volgens Heertje heeft Peek zelfs in een persoonlijk gesprek niet duidelijk kunnen maken waarom hij dat tegenhield. “Hij zat een beetje zielig te zweten als een soort schoolkrantredacteurtje“, zei de komediant vorige week.

Peek stelt nu dat wel degelijk duidelijk was wat de redenen waren om niet verder te gaan met Dit Was Het Nieuws. “Toen de TROS twee jaar geleden wilde stoppen met Dit Was Het Nieuws steunde ik die beslissing. We vonden het programma relatief duur voor weinig afleveringen, het werd op routine gemaakt en zowel het aantal kijkers als de waardering van het publiek liepen terug.”

De aanbieding van Peek aan de heren van Dit Was Het Nieuws om met een nieuw programma te komen, kreeg volgens de zenderbaas geen gehoor. “Dat wilde Raoul Heertje niet, hij wilde gewoon blijven doen wat hij al dertien jaar deed.”

Nu heeft Dit Was Het Nieuws een nieuw thuis gevonden bij RTL 4, waar het een groot kijkcijfersucces is. “Ze zijn er nu bij RTL 4 in geslaagd om Dit Was Het Nieuws met succes nieuw leven in te blazen. Dat is wat mij betreft een felicitatie waard.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen