KRO overweegt juridische stappen tegen RTL 4

Foto: SBSDe KRO sluit niet uit dat zij juridische stappen gaat nemen tegen RTL 4. De zender kondigde woensdag de nieuwe tv-show De Boerenbruiloft aan. “Het lijkt erop dat RTL schaamteloos probeert mee te liften op het succes van KRO’s Boer Zoekt Vrouw“, zegt directeur Taco Rijssemus. Rijssemus zal overleggen met Fremantle, het RTL-bedrijf dat Boer Zoekt Vrouw produceert. “We zullen RTL hier zeker op aanspreken. Afhankelijk van hun antwoorden beraden wij ons over juridische stappen.”

In De Boerenbruiloft, een productie van John de Mols Talpa, gaat een vrijgezelle boer op zoek naar een vrouw. “Dit is zeker geen kopie, maar in de huidige tv-wereld is het wel zo dat er alternatieven verschijnen als iemand een succes heeft“, zegt De Mol in De Telegraaf. “In een genre zijn bepaalde formules mogelijk, maar het decor van De Boerenbruiloft is inderdaad hetzelfde als bij Boer zoekt Vrouw.

De Mol ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet. “Ik kan wel twintig verschillen met Boer Zoekt Vrouw noemen en één daarvan is dat dit programma om slechts één boer en twaalf vrouwen draait. Van die twaalf vrouwen komen er vervolgens zes op zijn boerderij wonen. Uiteindelijk blijft hij met één dame over en met haar gaat-ie trouwen.”

RTL 4-baas Erland Galjaard ziet De Boerenbruiloft als het uitbouwen van een populair genre. “Het vertrekpunt is niet dat wij een variant van Boer Zoekt Vrouw moeten hebben, maar meer willen doen op gebied van relaties. De Boerenbruiloft is geen boerenprogramma, maar een datingshow. Net zoals we bij de talentenjachten niet na Idols zijn gestopt, maar verder zijn gegaan met bijvoorbeeld X Factor, Holland’s Got Talent en The Voice of Holland“, vervolgt hij.

De zenderbaas wil De Boerenbruiloft niet tegenover Boer Zoekt Vrouw zetten. “Ik ben niet zo bezig met de concurrentie, maar ik verwacht niet dat dit programma tegelijkertijd met Boer Zoekt Vrouw te zien is.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen